Goedemorgen Bitcoin: Amerikaan verliest bijna $3 miljoen aan pensioengeld door scam

892 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

IMF Introduceert C-RAM: Een Nieuwe Methode voor Crypto-Risicobeoordeling

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft onlangs een document uitgebracht waarin een methode wordt beschreven om de gevaren van digitale valuta’s per land te evalueren. Deze zogenoemde crypto-risico-evaluatiemethode (C-RAM) is bedoeld om landen te ondersteunen bij het herkennen van risico’s in de cryptomarkt en het ontwikkelen van toepasselijke beleidsmaatregelen.

Wat betekent ‘matrix’ in deze setting? Een matrix is hier een gestructureerd systeem om data te ordenen en te bestuderen, wat helpt bij besluitvorming door diverse aspecten te overwegen.

Bitcoin bereikt 2-maanden hoogtepunt met $100 miljoen aan short liquidaties

Bitcoin en de cryptomarkt zijn oktober begonnen met een optimistische start, gedreven door een golf van liquidaties en een short squeeze. Bitcoin steeg zondagavond verrassend boven de $28.000 uit, voor het eerst sinds 17 augustus.

BTC voegde snel $800 toe in een plotselinge piek, stuiterend van zijn weerstand rond $27.200, volgens CoinGecko-gegevens.

De bullish beweging liquideerde posities ter waarde van $47,4 miljoen op de futuresmarkt, volgens CoinGlass-gegevens, waarvan $42,9 miljoen of 90% shortposities waren, wat zou kunnen wijzen op de mogelijke reden achter de stijging.

Amerikaan verliest bijna $3 miljoen aan pensioengeld door crypto-scam

De politie van Westport, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, heeft $3 miljoen aan bitcoin teruggehaald. Een crypto-investeerder was dit gigantische bedrag verloren aan een scam en oplichting.

In mei startte de politie van Westport een onderzoek. De man was overgehaald om zijn geld uit zijn pensioenrekening over te maken naar een adres van cryptobeurs Kraken.

Tussen januari en maart ontdekte het slachtoffer dat voor meer dan $3 miljoen aan bitcoin was opgenomen en verplaatst vanaf het adres van Kraken in de richting van een extern en onbekend adres.

In samenwerking met de politie van Connecticut hebben de rechercheurs van Westport de transacties getraceerd en de oplichter kunnen identificeren. Het geld is teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...