Amerikaan verliest bijna $3 miljoen aan pensioengeld door crypto-scam

De politie van Westport, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, heeft $3 miljoen aan bitcoin teruggehaald. Een crypto-investeerder was dit gigantische bedrag verloren aan een scam en oplichting.

Oplichting in VS

In mei startte de politie van Westport een onderzoek. De man was overgehaald om zijn geld uit zijn pensioenrekening over te maken naar een adres van cryptobeurs Kraken.

Tussen januari en maart ontdekte het slachtoffer dat voor meer dan $3 miljoen aan bitcoin was opgenomen en verplaatst vanaf het adres van Kraken in de richting van een extern en onbekend adres.

In samenwerking met de politie van Connecticut hebben de rechercheurs van Westport de transacties getraceerd en de oplichter kunnen identificeren. Het geld is teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

De politie vertelt ook dat de “bevroren accounts” terug te herleiden waren naar Pakistanen. De kans op arrestatie is in dit geval hoogst onwaarschijnlijk.

Oplichting gebeurt zeer regelmatig in de cryptowereld. Het Department of Financial Protection and Innovation (DFPI) heeft daarom een Crypto Scam Tracker gemaakt, waarmee gebruikers naar specifieke klachten kunnen zoeken.

In mei was een Brits echtpaar nog de dupe van een bitcoin scam, waardoor het $56.000 verloor. Het gebruikte alleen de naam “cryptovaluta” om slachtoffers aan te trekken. Een tweetal uit Portugal verloor niet lang geleden nog ruim $300.000 aan een crypto-scam.

Volgens de Federal Trade Commission (FTC) is sinds begin 2021 meer dan $1 miljard aan cryptocurrency’s “kwijt geraakt” aan oplichting. Hier zijn 46.000 individuen het slachtoffer van geworden.

Let dus goed op en laat je niet verleiden tot te mooie praatjes als het gaat om rendementen. Als het klinkt als “te mooi om waar te zijn”, dan is dat vaak ook het geval.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...