Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse rente stijgt naar 3,25%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Colorado accepteert bitcoin voor belastingen

Colorado wordt de eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met bitcoin. Daarmee willigt gouverneur Jared Polis een belofte in die hij begin dit jaar deed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit berichtgeving van Axios Denver. De gouverneur kondigde maandag tijdens de Denver Startup Week de implementatie van de nieuwe betaalmethode aan.

Neer verluidt kunnen burgers cryptocurrency’s gebruiken om hun eigen inkomstenbelasting te betalen. Maar ook inkomstenbelasting voor bedrijven net als omzet- en zogenoemde withholding-belasting vallen hieronder. Alsof het nog niet genoeg is, kan men ook de accijnzen op brandstoffen en ontslagbelastingen met bitcoin betalen.

‘VS wil twee jaar lang verbod op door bitcoin gedekte algoritmische stablecoins’

Er komt in de Verenigde Staten een verbod op algoritmische stablecoins. Het Witte Huis wil dat er twee jaar lang geen vergelijkbare projecten zoals TerraUSD op de markt komen.

Volgens de laatste versie van het wetsvoorstel zou het illegaal zijn om nieuwe “endogenously collateralized stablecoins” uit te geven. Dat schrijft Bloomberg in reactie op een kopie dat ze hebben verkregen.

De definitie zou gelden voor stablecoins die op de markt worden gebracht en kunnen worden ingewisseld of omgezet naar een vast bedrag aan geldwaarde. De waarde van deze andere digitale activa mag niet van dezelfde maker zijn.

Rente stijgt in Amerika opnieuw met 75 basispunten

Een groepje bankiers in de Verenigde Staten heeft zich weer beraamd over het monetair beleid voor de komende maanden. Vandaag was er weer een FOMC-meeting.

Dit is een bijeenkomst van het Federal Open Market Committee. De groep met centraal bankiers van de Amerikaanse Federal Reserve bepaalt dan de nieuwe rentetarieven.

Er gebeurde wat werd voorspeld: de rentes zijn verder opgeschroefd met 75 basispunten. Daardoor komt de federal funds rate nu uit op 3.25%.

Zo komen de rentetarieven weer boven de ‘piek’ van vlak voor de COVID- en repo-crisis uit. De laatste keer dat de Fed Funds Target op dit niveau stond was in 2008, tijdens de bankencrisis waarin bitcoin ontstond.