Goedemorgen Bitcoin: Amerikanen nemen 12x zoveel geld op bij banken als tijdens crisis 2008

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikanen nemen 12x zoveel geld op bij banken als tijdens crisis 2008

Sinds de Federal Reserve begon met het verhogen van de rente in maart 2022, is er voor een recordbedrag van 862 miljard dollar opgenomen bij de banken. Het vorige record? Dat stond op ongeveer 70 miljard dollar en werd opgenomen bij de banken tijdens de financiële crisis van 2008.

Goedemorgen Bitcoin: BTC van Grayscale Bitcoin Trust verspreid over 1.750 wallets
Opnames Amerikaanse banken. Bron: Apollo

Gisteren was het twee jaar geleden dat bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador

Gisteren was het exact twee jaar geleden dat bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador. Op 7 september 2021 ging de Bitcoin Wet van kracht in het Centraal Amerikaanse land.

Op deze dag precies twee jaar geleden, begonnen tal van franchise bedrijven in El Salvador bitcoin te accepteren. McDonald's, Starbucks, PizzaHut en BuffaloWings, om er maar een paar te noemen. Sindsdien zijn er veel meer bij gekomen, net zoals de lokale bitcoininitiatieven.

Met DitoBanx, K1 en Tiankii zijn er bijvoorbeeld Salvador-native bitcoinbedrijven opgestaan. Ook werken commerciële banken aan hun eigen bitcoin-implementaties en worden studenten aan de hand van Torogoz en CUBO+ opgeleid tot bitcoinexperts.

Bitcoin van Grayscale Bitcoin Trust verspreid over 1.750 wallets

Volgens Arkham Intelligence zijn de bitcoin van het bitcoin-fonds van Grayscale, waar voor ongeveer 16 miljard dollar aan bitcoin in wordt beheerd, verdeeld zijn over 1.750 wallets. Daarmee is Grayscale de op één na grootste bitcoin-investeerder ter wereld; maar houdt iedere wallet niet meer dan 1.000 bitcoin vast voor het bedrijf.

Grayscale probeert zijn bitcoin-fonds op dit moment in een ETF om te toveren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...