Goedemorgen Bitcoin: anonieme belegger geeft Binance schuld van verliezen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance aangeklaagd in zaak om $140 miljoen

Binance wordt aangeklaagd door een anonieme investeerder uit Europa. De investeerder eist meer dan $140 miljoen van de grote cryptobeurs. Binance zou in november 2020 onterecht posities op de markt hebben gesloten, resulterend in grote verliezen voor de handelaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens The Block gaat het om een zaak bij het ICC International Court of Arbitration. Deze organisatie heeft sinds de oprichting in 1923 meer dan 26.000 arbitragezaken afgehandeld. Binance en aanverwanten moeten zich tegenover dit hof verantwoorden.

Mastercard lanceert bitcoin tools voor banken

Mastercard kondigt nieuwe diensten rondom bitcoin aan. De betaalgigant gaat in samenwerken met bitcoinbeurs Bakkt banken en fintechbedrijven van de juiste tools voorzien.

Het doel lijkt helder: partners van Mastercard moeten sneller en makkelijker bitcoindiensten kunnen starten. In de praktijk betekent deze stap dat klanten de mogelijkheid hebben om snel verschillende diensten aan te bieden bij hun klanten.

Peter Schiff reageert op Jack Dorsey: goud tegenover bitcoin

Prominent bitcoin-criticus, CEO van Euro Pacific Capital en voorzitter van SchiffGold, Peter Schiff, heeft gereageerd op een tweet van Twitter CEO Jack Dorsey over de mogelijkheid van hyperinflatie in de Verenigde Staten. Als je Schiff enigszins kent laten zijn standpunten zich wel raden.


Jarenlang laat hij zich op Twitter al gelden als één van de grootste tegenstanders van bitcoin. Wat vrij bijzonder is, aangezien de meeste mensen die goud als een waardevolle investering zien ook begrijpen waarom bitcoin geen slechte toevoeging aan een portfolio is.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...