Goedemorgen Bitcoin: Babel Finance verloor 8.000 BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Babel Finance verloor 8.000 bitcoin met handelen

Babel Finance verbraste $280 miljoen door de handel met klantenfondsen. Het gaat om 8.000 bitcoin en 56.000 ether, dat meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De leningverstrekker stopte eerder dit jaar met het accepteren van opnames. Een veel genoemde reden passeerde ook hier de revue: een gebrek aan liquiditeit. Er was simpelweg niet voldoende kapitaal om aan de vraag te voldoen.

Volgens The Block werden verschillende posities van Babel Finance in juni geliquideerd. Dat valt goed samen met het sluiten van de opnames. Het waren ongedekte trades in een ‘volatiele handelsweek’. Babel Finance is een van de bedrijven in de industrie die hard is geraakt door de recente ontwikkelingen.

Klanten van Celsius krijgen een extra tegenslag te verwerken

Klanten van Celsius krijgen een extra tegenslag te verwerken. Het bedrijf is bijna failliet en heeft nu ook te maken met een datalek.

Het datalek vond plaats bij Customer.io. Dit platform wordt door veel bedrijven gebruikt voor klantencontact. Volgens Celsius heeft een medewerker van hun partner de emailadressen van Celsius ingezien en doorgegeven aan een ander.

Ben je slachtoffer van dit (of een ander) datalek? Let dan goed op. Deze databases worden vaak gebruikt door criminelen. Ze zoeken contact en proberen je over te halen iets te downloaden of ergens geld naar over te maken. Dit wordt ook wel phishing genoemd. Je bent als bitcoiner een ideaal doelwit voor dit soort praktijken.

Inflatie in Nederland schiet naar 11,6%

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de inflatie in Nederland vorige maand opgelopen tot 11,6%.

Het betreft de geldontwaarding in de maand juli ten opzichte van precies een jaar geleden. Het CBS gebruikt de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) om tot dit percentage te komen.

Het betreft een eerste raming op basis van nog onvolledige data. De echte cijfers worden naar verluidt volgende week donderdag gepubliceerd.

Hoe dan ook: je kunt minder waar kopen met dezelfde euro ten opzichte van juli 2021.

Goedemorgen Bitcoin: Babel Finance verloor 8.000 BTC