Goedemorgen Bitcoin: Belastingaangifte 2021, wat moet je doen?

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin & Belastingaangifte 2021: Waar moet je op letten?

Per 1 maart 2021 is het weer mogelijk om je belastingaangifte over het kalenderjaar 2020 te doen. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden. Want hoe moet je je vermogen in bitcoin en andere cryptovaluta opgeven bij de fiscus?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de aangifte van 2020 gaat de Belastingdienst uit van de waarde van je vermogen op de peildatum 1 januari 2020. Via de website van Coinmarketcap is terug te zien welke waarde je bitcoin of andere cryptovaluta op die datum had.

En voor de belastingaangifte van 2021 geldt dus de datum 1/1/2021 00:00! Let op: dit gaat over belastingaangifte in Nederland.

Vermogensbeheerder met bijna $9 biljoen in beheer is bezig met Bitcoin

BlackRock is bezig met bitcoin, dat blijkt uit een interview bij CNBC. De grootste vermogensbeheerder van de wereld heeft zich al gemeld met een kleine teen in het water.

Rick Rieder, directeur bij BlackRock en onder ander het hoofd van het wereldwijde allocatie team, zegt in een interview dat BlackRock ”started to dabble a bit into bitcoin”. De reden? De vermogensbeheerder is opzoek naar ‘storehouses of value‘, plekken waar ze waarde op kunnen slaan.

Dave Portnoy verkocht Bitcoin in 2020 met verlies, weigert nu nog in te stappen

Dave Portnoy kocht voor $200.000 aan bitcoin in 2020 en verkocht dat vrij snel weer na een kleine dip. Portnoy is helder: BTC is ‘het enige dat niet daalt’, maar hij gaat er nooit meer aan beginnen.

Portnoy is een bekend gezicht op social media en is de oprichter van de sportblog Barstool Sports. Hij staat inmiddels ook bekend als een (succesvolle) daytrader en bereikt met zijn video’s en andere content miljoenen mensen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...