Goedemorgen Bitcoin: belastingdienst VS neemt $3,5 miljard aan 'crypto' in beslag

Goedemorgen Bitcoin: belastingdienst VS neemt $3,5 miljard aan 'crypto' in beslag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt

Hillary Clinton: 'Bitcoin ondermijnt dollar als wereldmunt'

Voormalig staatssecretaris van de Verenigde Staten Hillary Clinton heeft zich tijdens de Bloomberg New Economy Forum uitgesproken over bitcoin. Clinton riep onder andere dat bitcoin de potentie heeft om de positie van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt te ondermijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Een gebied waarvan ik hoop dat staten er meer aandacht aan geven is de opkomst van cryptocurrency's. Wat lijkt op een interessante en exotische manier om nieuwe munten te minen heeft de potentie om complete landen te destabiliseren," aldus Clinton.

Amerikaanse belastingdienst neemt $3,5 miljard aan cryptomunten in beslag

In het fiscale jaar 2021 heeft de Internal Revenue Service Criminal Investigation (IRS-CI) beslag gelegd op een totaal van $3,5 miljard aan cryptovaluta. Dit vertegenwoordigd 93% van de waarde van alle inbeslagnames door de Belastingdienst, aldus de IRS zelf.

“Ik verwacht dat de trend dat we beslag leggen op cryptovaluta aanhoudt in 2022. We zien dat crypto's een rol spelen in de misdaden die we onderzoeken,” citeert Bloomberg IRS-directeur Jim Lee.

De opkomende dollarindex en invloed op de bitcoin prijs

De U.S. Dollar Currency Index (DXY) welke de waarde van de Amerikaanse dollar meet tegenover een mandje van andere valuta, is in de loop van het jaar sterker en sterker geworden.

Terwijl veel investeerders momenteel de focus hebben op inflatie in consumenten- en assetprijzen, is de groeiende kracht van de dollar ten opzichte van andere valuta iets om in de gaten te houden. Dit komt door de rol van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt.

Voor de meeste assets, waaronder bitcoin, is de koers uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Als de dollar dan in waarde toeneemt, dan valt de waarde van de asset in kwestie per definitie naar beneden.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties