Goedemorgen Bitcoin: belastingen uitgelegd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin en belastingaangifte 2021: alle tips & tricks op een rij

Aan welke eisen moet je voldoen als houder van cryptovaluta zoals Bitcoin?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot 1 mei 2022 kan je de belastingaangifte over het jaar 2021 invullen. Als je de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt je deze nog steeds aanpassen, zelfs als je al een definitieve aanslag hebt ontvangen.

Bank of America: bitcoin kan aandelen overtreffen in potentiële door Fed veroorzaakte recessie

Het grote Bank of America heeft een waarschuwing afgegeven over de recente acties van de Amerikaanse Federal Reserve. Volgens de zakenbank kunnen de acties van de centrale bank van de Verenigde Staten de economie in de problemen brengen en bitcoin in het zadel helpen.

Na een gevecht van meer dan 2 jaar tegen de COVID-19 pandemie met onder andere de extreme uitbreiding van de balans van de centrale bank, kiest de Federal Reserve in 2022 ineens voor een compleet andere strategie.

Luna Foundation Guard koopt 4.130 extra bitcoin, totaal op bijna 40.000 BTC

Een nieuwe whale koopt 4.130 bitcoin. De Luna Foundation Guard heeft op het moment van schrijven 39.899,98 BTC in kas.

De bitcoin wordt gekocht als dekking voor de stabblecoin UST. De man achter het initatief is Do Kwon. Hij wil tot minstens $10 miljard aan bitcoin kopen.

Met TerraUSD is er voorlopig een nieuwe koper op de markt. Hoe het netwerk en de stablecoin precies in elkaar zitten is minder relevant voor de gemiddelde bitcoiner. Een belangrijk gegeven is in ieder geval wel dat er een grote nieuwe whale is gestart met het kopen van bitcoin.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...