Goedemorgen Bitcoin: Binance krijgt licentie in Dubai

884 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

CBS: inflatie in juli 4,6 procent

De
inflatie in de maand juli is 4,6 procent, zo maakt het Centraal Bureau van Statistiek bekend. Dat betekent een afname ten opzichte van vorige maand: in juni was de inflatie 5,7
procent.

Goedemorgen Bitcoin: Binance krijgt licentie in Dubai
Inflatiecurve, bron: CBS

De daling is vooral te verklaren door een daling van energieprijzen, deze zijn in de maand juli met 21,6% gedaald na een eerdere daling van 16,3% daling in juni. Maar de prijzen van andere zogenaamde productgroepen stijgen nog steeds ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Dus de prijzen in de supermarkten liggen nog steeds een stuk hoger dan in 2022.

Binance krijgt operationele licentie in Dubai

Binance heeft nu een operationele licentie ontvangen in Dubai, meldt het bedrijf deze maandagochtend. Vorig jaar september ontving het bedrijf al een voorlopige vergunning.

Vorig jaar kreeg Binance een licentie voor het Minimal Viable Product (MVP) van de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai, waardoor het een binnenlandse bankrekening kan openen om klantengelden lokaal te bewaren, een cryptobeurs te exploiteren en betalings- en bewaar-services aan te bieden.

“De overgang van de voorlopige licentie, verleend in 2022, naar een operationele MVP licentie betekent dat in aanmerking komende gebruikers in Dubai nu toegang zullen hebben tot geautoriseerde diensten, inclusief de mogelijkheid om virtuele activa veilig om te zetten naar fiat volgens de door VARA aangewezen normen die voldoen aan de richtlijnen van de intergouvernementele Financial Action Task Force,” aldus een blog van Binance.

Coinbase CEO deelt opmerkelijk voorstel: ‘Schrap alles behalve bitcoin’

In een verrassende wending binnen de industrie heeft Brian Armstrong, de CEO van het handelsplatform Coinbase, onthuld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf opdraagt alle digitale valuta’s van het platform te verwijderen, met uitzondering van Bitcoin.

Tijdens een recent interview met de Financial Times, maakte Armstrong bekend dat de SEC voorstelde dat Coinbase bijna 250 verschillende cryptomunten zou moeten schrappen. Deze suggestie kwam naar voren voorafgaand aan een rechtszaak die de SEC tegen Coinbase had aangespannen.

De achterliggende gedachte van de SEC was volgens Armstrong dat zij geloven dat “elk ander activum dan Bitcoin als een effect moet worden beschouwd”. Dit betekent dat ze onder de financiële wetgeving en regulering vallen. Armstrong gaf echter aan dat deze interpretatie niet overeenkomt met die van Coinbase. De regulator bleef echter standvastig en liet geen ruimte voor discussie, en stelde dat Coinbase gewoon elk ander activum dan Bitcoin zou moeten verwijderen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...