Binance krijgt operationele licentie in Dubai

1388 totale weergaven

Binance heeft nu een operationele licentie ontvangen in Dubai, meldt het bedrijf deze maandagochtend. Vorig jaar september ontving het bedrijf al een voorlopige vergunning.

Vorig jaar kreeg Binance een licentie voor het Minimal Viable Product (MVP) van de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai, waardoor het een binnenlandse bankrekening kan openen om klantengelden lokaal te bewaren, een cryptobeurs te exploiteren en betalings- en bewaar-services aan te bieden.

“De overgang van de voorlopige licentie, verleend in 2022, naar een operationele MVP licentie betekent dat in aanmerking komende gebruikers in Dubai nu toegang zullen hebben tot geautoriseerde diensten, inclusief de mogelijkheid om virtuele activa veilig om te zetten naar fiat volgens de door VARA aangewezen normen die voldoen aan de richtlijnen van de intergouvernementele Financial Action Task Force,” aldus een blog van Binance.

Dubai heeft een viertraps licentieproces en Binance heeft nu drie van die stappen doorlopen, waarbij de licentie voor het Full Market Product (FMP) nog is te winnen, naar verwachting na een demonstratie van naleving van alle regels.

De overwinning van Binance in Dubai komt op een moment dat het van plan is om terug te keren naar Japan en te maken heeft gehad met tegenslagen in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. De Amerikaanse tak van Binance is ook aangeklaagd door regelgevers omdat het een niet-geregistreerde uitwisseling exploiteerde.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...