Goedemorgen Bitcoin: Binance krijgt toestemming voor overname van $1 miljard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance krijgt toestemming voor overname van $1 miljard

Binance US heeft van een Amerikaanse faillissementsrechter goedkeuring gekregen om de activa van de in moeilijkheden verkerende geldverstrekker Voyager Digital te kopen. Het idee is dat Binance US de terugbetaling van geld aan klanten van het bedrijf zal afhandelen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had bezwaar gemaakt tegen de deal vanwege onduidelijkheid over de financiële levensvatbaarheid van Binance US. Andere regulerende instanties, zoals de Federal Trade Commission en verschillende Texaanse toezichthouders, hadden ook bezwaar gemaakt.

In februari voegde de SEC eraan toe dat het geloofde dat de VGX-token van Voyager mogelijk een niet-geregistreerd effect was. En dat bemoeilijkt de situatie om activa terug te geven aan Amerikaanse klanten. Dat is dan weer mogelijk in strijd met regels tegen de verkoop van niet-geregistreerde effecten, waardoor Binance US een niet-geregistreerde effectenbeurs zou zijn.

Amerika verplaatst 880 miljoen dollar aan bitcoin van Silk Road hacker

De Amerikaanse overheid is een grote hoeveelheid bitcoins aan het verplaatsen. Dat blijkt uit data van Glassnode. Het gaat om circa 40.000 bitcoin, omgerekend 880 miljoen dollar. Het zijn bitcoin die vorig jaar in beslag is genomen van de zogenaamde Silk Road hacker.

Volgens de analisten van Glassnode wordt circa 30.000 bitcoin verplaatst naar andere overheidswallets. Echter, 9.861 bitcoin is naar cryptobeurs Coinbase gestuurd. Dat kan erop wijzen dat de overheid deze bitcoin wil omwisselen in dollars.


Kleine winst voor Grayscale in rechtszaak tegen SEC

Enigszins goed nieuws voor crypto-vermogensbeheerder Grayscale. In de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) kreeg het bijval van de rechter.

Dinsdag was er een mondeling betoog over het feit dat de SEC de aanvraag van Grayscale om een bitcoin ETF uit te geven telkens afwijst.

Beide partijen gaven een pleidooien in het Amerikaanse Hof van Beroep. De zaak staat onder toezicht van de rechters Sri Srinivasan, Neomi Rao en Harry Edwards.

De SEC kwam opdraven in de vorm van Emily Parise, de Senior Counsel van de financiële beurswaakhond. Ze vertelde dat er in de aanvraag van Grayscale gegevens missen. En dan in het bijzonder informatie die nodig is om te kunnen bepalen "of fraude en manipulatie op de spotmarkt op dezelfde invloed hebben op de futures markt."

Maar rechter Neomi Rao was niet tevreden. Ze zei dat het lijkt alsof de futuresprijs van bitcoin een afgeleide is van de spotprijs van de digitale activa, die 99,9% van de tijd samen bewegen. Daarmee vind ze het argument van de SEC dus niet sterk. Ze zei zelfs de SEC geen bewijs heeft geleverd.