Goedemorgen Bitcoin: Binance neemt belang in Twitter

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance ontvangt officiële goedkeuring in Frankrijk

Binance is nu geregistreerd als cryptodienstverlener in Frankrijk. En dat is een unicum: Frankrijk is daarmee het eerste land dat Binance de goedkeuring krijgt van financiële toezichthoudeers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws is te vinden op de website van de financiële waakhond van het land. Binance is veruit de grootste cryptobeurs ter wereld qua volume. De afgelopen jaren zijn zij druk bezig met het voldoen aan (lokale) regels. In Frankrijk is dat blijkbaar gelukt.

Bitcoinbedrijf Binance neemt belang in Twitter van Elon Musk

Bitcoin exchange Binance wil 500 miljoen dollar (472 miljoen euro) gaan steken in het sociale medium Twitter. Dat blijkt uit een bekendmaking bij de Securities & Exchange Commission.

Elon Musk moest voor de overname van Twitter met de pet rond om het benodigde geld te verzamelen en een van de partijen die geld inlegt is Binance met een bedrag van 500 miljoen dollar. In totaal heeft Musk 44 miljard dollar nodig om Twitter te verwerven.

Meer geld stroomt naar Canadese spot bitcoin ETF Purpose

Steeds meer institutioneel geld stroomt de asset bitcoin binnen. Illustratief is het Canadese bitcoinfonds Purpose, dat steeds meer geld aantrekt.

Momenteel beheren ze zo'n 34.400 bitcoin in het fonds. Dat is circa 2.000 bitcoin onder de all-time high aan bitcoin onder beheer eerder dit jaar.

Deze week is er op één dag ruim 2.900 bitcoin in het fonds gestopt, een behoorlijke piek zoals je ziet op de grafiek van Glassnode hieronder.