Goedemorgen Bitcoin: Binance onder de loep in VS

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance onder de loep: VS onderzoekt rol bij omzeilen Russische sancties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar de mogelijke betrokkenheid van Binance. De grootste cryptobeurs ligt onder de loep wegens mogelijke betrokkenheid bij illegale activiteiten waarbij Russen Amerikaanse sancties omzeilden en geld verplaatsten.

Volgens bronnen van Bloomberg wordt gekeken of Binance of haar medewerkers betrokken waren bij het schenden van sancties gerelateerd aan de Russische inval in Oekraïne. Het gaat niet om beschuldigingen, maar een eerste onderzoek.

Amerikaanse presidentskandidaat spreekt zich uit voor financiële privacy met bitcoin

RedactieAmerikaanse presidentskandidaat spreekt zich uit voor financiële privacy met bitcoin

De Amerikaanse campagnes voor het presidentschap komen langzaam maar zeker op gang. Bij de Democraten roert onder andere Robert F. Kennedy Jr. zich. Hij zegt in zijn campagne pro privacy te zijn, en tégen digitale centrale bankmunten.

Kennedy plaatste recentelijk enkele tweets waarin hij zijn zorgen uitte over de groeiende overheidscontrole en de gevolgen daarvan voor financiële privacy.

Kennedy was kritisch over president Joe Biden, die het Amerikaanse banksysteem ‘veilig en gezond’ noemde. Volgens Kennedy verdienen Amerikanen meer dan alleen geruststellende woorden. Hij uitte zijn bezorgdheid over het voorgestelde belastingplan van de regering-Biden op energieverbruik van miners en noemde het een “slecht idee”. Hij stelde dat het milieudebat vaak als een selectief voorwendsel wordt gebruikt om alles wat de machtsstructuren van de elite bedreigt te onderdrukken, zoals Bitcoin.

Bitcoin Focus: OpenSats en bankendomino

We starten deze editie van Focus met mooi nieuws vanuit de open-source hoek! OpenSats ontvangt een donatie van maar liefst $10 miljoen. De gulle gever is #startsmall, de filantropische instelling van Jack Dorsey.

Het geld wordt gebruikt om de ontwikkeling van vrije en open-source software en – projecten gericht op bitcoin, nostr en gerelateerde technologieën te ondersteunen. De belofte van OpenSats is dat ze open-source ontwikkelaars gaan steunen. De mensen achter OpenSats zetten elke donatie in dollars direct om in bitcoin.

Bitcoin handel krijgt een nieuwe impuls: Paxful mede-oprichter komt met ambitieus project na bedrijfscrisis

Na de instorting van Paxful, een populair Bitcoin handelsplatform, heeft mede-oprichter Ray Youssef een ambitieus plan ontwikkeld om de peer-to-peer handel in cryptocurrency nieuw leven in te blazen.

Zijn nieuwe initiatief, genaamd Civ Kit, is gericht op het creëren van een “censuurbestendige en vergunningvrije wereldwijde marktplaats” die door iedereen, overal ter wereld, gebruikt kan worden. In gesprek met The Block legt de ondernemer zijn plannen uit.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...