Goedemorgen Bitcoin: Binance reageert op aantijgingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance reageert op aantijgingen CFTC wegens vermeend wangedrag

Cryptobeurs Binance reageert op de aanklachten die ze gisteren (maandag, red.) ontvingen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De aanklachten waren niet mals. De waakhond stelt zelfs dat er met nepaccounts tegen klanten is gehandeld en ook dat er bewust een oogje is dichtgeknepen omtrent terrorismefinanciering. Binance komt zogezegd met een reactie.

In een persbericht kun je het hele Engelse commentaar van de beurs lezen. Allereerst noemen ze de civiele aanklacht “onverwacht en teleurstellend” omdat ze al twee jaar veel met de CFTC samenwerken:

“Bij een eerste beoordeling blijkt de klacht een onvolledige opsomming van feiten te bevatten, en we zijn het niet eens met de karakterisering van veel van de in de klacht aangevoerde kwesties. Hoewel we pas te zijner tijd volledige antwoorden kunnen geven, zullen we hieronder enkele belangrijke punten behandelen.”

Het hele verhaal lees je hieronder.

Europees Parlement bereikt akkoord over nieuwe strenge regels voor bitcoin transacties

Leden van de commissies economische zaken en binnenlandse zaken van het Europees Parlement hebben voor de antiwitwasverordening gestemd, met 99 stemmen voor, acht stemmen tegen en vijf onthoudingen. Vervolgens gaat de tekst naar de plenaire stemming in het Parlement én moeten het Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie nog tot een akkoord komen.

Voor de bitcoin – en cryptosector heeft het akkoord meerdere implicaties, meldt The Block. We sommen de bepalingen één voor één op:

  1. Autonome, decentrale organisaties zijn binnen Europa gehouden aan de antiwitwasregels (AML). De europarlementariërs willen dat deze organisaties meldingsplichtig worden van de transacties op hun platform of protocol.
  2. Kredietverstrekkers en financiële instellingen moeten due diligence-maatregelen toepassen bij het mogelijk maken van cryptotransacties met een waarde van meer dan € 1.000.
  3. Verscherpte due diligence-maatregelen op transacties van crypto-serviceproviders van buiten de EU en voor betalingen met zelfgehoste wallets zoals een Trezor of een Ledger.
  4. Cryptotransacties met bedrijven zonder licentie worden verboden.
  5. Voor commerciële cryptotransacties komt er een beperking voor transacties met een waarde van meer dan 1.000 euro die afkomstig zijn van zelfgehoste wallet, tenzij de eigenaar van de wallet is geïdentificeerd. Dus stel iemand stuurt een bedrag van meer dan 1.000 euro vanuit een Trezor om een computer af te rekenen, dan moet deze betaler worden geïdentificeerd. In een eerdere versie werden transacties boven de 1.000 euro vanuit een eigen wallet verboden, maar daar is dus de vereiste van identificatie voor in de plaats gekomen.
  6.  Anonieme crypto-accounts, evenals bankrekeningen, worden volgens de verordening verboden.
  7. Anonimiseringstools, waaronder privacy-wallets, mixers en tumblers, worden als een hoger risico beschouwd. De Commissie gaat beoordelen of ze in de toekomst verboden moeten worden.
  8. Het plan is verder om een nieuwe antiwitwasautoriteit op te richten die toezicht zal houden op de antiwitwasregelgeving en deze zal handhaven in de 27 lidstaten, waardoor handhaving voor de lidstaten wordt verlicht, zo is de gedachte. Maar hoe Europa toezicht gaat houden op de cryptosector, moeten nog nader ingevuld worden.

Wereldbank waarschuwt voor ‘verloren decennium’ van groei voor de wereld

De gemiddelde potentiële wereldwijde economische groei zal volgens de Wereldbank afnemen naar 2,2 procent per jaar richting 2030, het laagste punt in 30 jaar tijd. Ze spreken bij de Wereldbank zelfs van een “verloren decennium” voor de wereldeconomie als beleidsmakers niet snel ingrijpen en ambitieuze initiatieven organiseren om de werkgelegenheid, productiviteit en investeringen te stimuleren.

Als het de wereld niet lukt om deze dalende groei om te draaien, dan kan dat gigantische implicaties voor de wereld hebben. In een nieuw rapport schrijft de Wereldbank onder andere dat het omdraaien van deze trend cruciaal is voor de strijd tegen armoede en klimaatverandering.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...