Goedemorgen Bitcoin: Binance vraagt extra persoonsgegevens

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance vraagt Nederlandse gebruikers om voor 9 september account te verifiëren

Nederlanders die gebruik willen maken van cryptobeurs Binance hebben nog enkele dagen om door de verificatiehoepel te springen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag stuurt de exchange een mail naar haar gebruikers ter herinnering aan extra verificatie-eisen. Ze schrijven:

"Veiligheid en compliance zijn twee hoekstenen van Binance. Daarom hebben we de standaarden geüpgraded om te voldoen aan de regulering in de Europese Unie."

Je hebt uiterlijk tot vrijdag 9 september 2022 om jouw persoonsgegevens achter te laten in de database van Binance.

Whale verstuurt 5.000 bitcoin na 7 jaar

De bitcoin blockchain maakt het mogelijk om alle transacties en wallets in de gaten te houden en op basis daarvan een analyse te maken over de gezondheid van het netwerk. Op het moment van schrijven zijn er bijvoorbeeld bitcoin in beweging gebracht met een leeftijd van tussen de 7 en 10 jaar.

Enkele uren geleden zijn er 5.000 bitcoin met een leeftijd van tussen de 7 en 10 jaar verplaatst. Een leeftijd van 7 tot 10 jaar betekent dat de bitcoin in kwestie voor die periode op hetzelfde adres hebben gestaan. Het gaat dus om een hodler die zijn bitcoin van 2012 tot 2015 kocht en nu besloten heeft deze te verplaatsen.

Grootste derivatenbeurs start met bitcoin futures met euro's

Handelaren op de Chicago Mercantile Exchange Group (CME) kunnen aan de slag met bitcoin futures en euro's.

CME Group beheert de grootste derivatenbeurs van de wereld. Naast BTC komt CME ook met futures voor ether, dat meldt het bedrijf in hun persbericht.

Traders kunnen aan de slag met futures van 5 bitcoin. Met futures kun je speculeren op de toekomst. In dit geval gaat het dus om de europrijs van BTC.

Er is geen echte bitcoin gemoeid met dit soort constructies. In de praktijk wordt er namelijk gewoon uitbetaald in euro's.

Lees meer over: