Goedemorgen Bitcoin: Bitvavo komt met nieuwe reactie op situatie bij DCG

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bekende ontwikkelaar gehackt en verliest bijna al zijn bitcoin

Ontwikkelaar Luke Dash Jr. claimt dat hij een groot deel van zijn bitcoin is verloren. Het schijnt dat zijn servers zijn gehackt en dat hij geen toegang meer heeft tot het digitale geld.

Dash Jr. deelt het treurige nieuws op Twitter. Hij is een zeer gerespecteerde ontwikkelaar, bekend van de manier hoe SegWit een soft fork werd, van de Bitcoin Knots implementatie en ook van zijn voorkeur voor kleinere blocken.

Hij gaat al jaren mee in de bitcoin industrie maar komt nu ineens van een koude kermis thuis. De Bitcoin Core developer tweet dat hij zjin bitcoin kwijt is.

Voorzitter IMF voorspelt zwaar 2023 voor wereldeconomie

Kristalina Georgieva, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), is niet positief over het jaar 2023. Ze deelt in een interview met het CBS de vooruitzichten van het IMF voor de economieën van de Verenigde Staten, de Europese Unie, China en de rest van de wereld.

Ze verklaarde: “Dit is wat we zien in 2023. Voor het grootste deel van de wereldeconomie wordt dit een moeilijk jaar, moeilijker dan het jaar dat we achter ons laten. Waarom? Omdat de drie grote economieën, de VS, de EU en China, allemaal tegelijkertijd afkoelen”

Het conflict in Oekraïne heeft een grote impact gehad op de Europese Unie. Ze schat dat de helft van de EU-lidstaten getroffen zal worden door een recessie. Ook neemt de groei van de economie in China af. Tel daar de situatie in de bij VS op, en de verwachting voor 2023 wordt nogal bearish:

“De VS is het meest veerkrachtig. De VS kan een recessie voorkomen. We zien dat de arbeidsmarkt behoorlijk sterk blijft. Dit is echter een gemengde zegen, want als de arbeidsmarkt erg sterk is, moet de Fed mogelijk langer een streng beleid voeren qua rentes om de inflatie omlaag te brengen.”

Bitvavo komt met nieuwe reactie op situatie bij DCG

Bitvavo is optimistisch over de miljoenen die het nog te goed heeft van Digital Currency Group (DCG). Bitvavo reageert opnieuw in een korte blogpost. Het bedrijf is net als andere schuldeisers actief in gesprek: "De gesprekken met DCG zijn nog steeds gaande en een oplossing lijkt in zicht. Zo zijn er tussen kerst en Oud & Nieuw concrete voorstellen besproken tussen crediteuren en DCG."

Cameron Winklevoss reageert heviger op de openstaande miljoenen van DCG. In een open brief roept de miljardair op tot een snelle oplossing. Gemini, de beurs van de gebroeders Winklevoss, wachten nog op $900 miljoen