Goedemorgen Bitcoin: BlackRock gaat aanvraag doen bij SEC voor eigen bitcoin ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: 'Bitcoin pompt rond de halvings en fiatgeld is een fictie'

De Nederlandse analist PlanB vergaarde op Twitter bijna twee miljoen volgers dankzij zijn Stock-to-Flow (S2F) model dat hij in 2019 publiceerde. Met het S2F-model werd het voor het eerst mogelijk om een waarde op de absolute schaarste van bitcoin te plakken. Volgens de analist is het slechte nieuws rond de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Binance en Coinbase slechts ruis.

"Schaarste, Stock-to-Flow en de halving van april 2024 zijn het signaal", aldus de analist met een duidelijke boodschap op Twitter.

Brink krijgt 5 miljoen dollar voor bitcoinontwikkelaars uit het fonds van Jack Dorsey

Bitcoin non-profitorganisatie Brink heeft $5 miljoen opgehaald via het Smart Small fonds van Jack Dorsey met als doel om onafhankelijke bitcoinontwikkelaars te blijven financieren.

"We zijn van plan om het geld te gebruiken voor ons subsidieprogramma, inclusief het financieel ondersteunen van onze huidige ontwikkelaars en het werven van nieuwe, talentvolle ontwikkelaars", zegt Mike Schmidt, medeoprichter van Brink.

De financiering wordt in stappen van $1 miljoen per jaar uitbetaald gedurende een periode van vijf jaar.

In april 2020 heeft de toenmalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, aangekondigd dat hij $1 miljard van zijn aandelen in Block (destijds Square genoemd) overhevelt naar een nieuw fonds genaamd Smart Small. Het oorspronkelijke doel was om Covid-19-hulp te ondersteunen, met het plan om dit na de pandemie uit te breiden.

BlackRock gaat aanvraag doen bij SEC voor eigen bitcoin ETF

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, staat op het punt om een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin ETF. Dat claimen betrokkenen bij de zaak.

Het zou de allereerste bitcoin exchange traded fund van de Verenigde Staten kunnen zijn die is gebaseerd op 'normale' bitcoin. Er zijn al wel een handjevol op futures gebaseerde ETF's goedgekeurd door de SEC.

Het is echter niet 100% duidelijk of het gaat om een spot ETF of een futures ETF. BlackRock reageerde vooralsnog niet op verzoeken om commentaar van CoinDesk.

BlackRock gaat gebruik maken van Coinbase Custody voor de ETF en de spotmarktdata van de cryptobeurs. Coinbase heeft nog niet gereageerd op het nieuws.