Goedemorgen Bitcoin: BlockFi krijgt noodlening van $250 miljoen van FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlockFi krijgt noodlening van $250 miljoen van FTX

Blockfi heeft een noodlening van de FTX exchange ontvangen om orde op zaken te stellen. Rentehuis Blockfi ziet diep in de financiële problemen en kan klanten hun tegoeden niet meer uitkeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuwe krediet moet dit probleem tijdelijk oplossen, zo twittert Zac Prince, de CEO van Blockfi, op dinsdagmiddag. Het kapitaal wordt gebruikt voor het 'versterken van de bedrijfsbalans en het platform'.

All-time high voor googlen op ‘bitcoin dead’

De crash van de bitcoinkoers heeft de angst onder investeerders flink aangewakkerd. En het heeft een recordaantal zoekacties op ‘bitcoin dead’ opgeleverd.

De 70% daling van bitcoin zorgt voor veel angst in de markt. Er is, zoals iedere keer bij een grote daling, veel discussie over of het deze keer dan toch echt afgelopen is met bitcoin.

Zoekopdrachten voor ‘bitcoin dead’ piekten vorige week. Via Google trends is in te zien hoe vaak er op bepaalde zoektermen wordt gezocht. Een score op een schaal van 1 tot 100 geeft aan hoe vaak er is gezocht, hoe hoger hoe vaker ergens op gezocht is.

‘Bitcoin dead’ scoorde vorige week 100, vermoedelijk een all time high. In december 2017 werd overigens ook 100 gescoord.

Bitcoin ETF in VS gelanceerd waarmee je kunt speculeren op prijsdaling

ProShares heeft een nieuw investeringsfonds gelanceerd in de Verenigde Staten. Beleggers kunnen daarmee speculeren tegen de prijs van bitcoin in: je maakt winst als bitcoin daalt.

Beleggingsfirma ProShares was vorig jaar het eerste bedrijf dat een bitcoin exchange-traded fonds (ETF) in de Verenigde Staten lanceerde. Destijds betrof het een op futures gebaseerd bitcoin fonds. Nu komen ze met een nieuw ETF op de proppen.

Het gaat om de ProShares Short Bitcoin Strategy (BITI). Men kan profiteren van prijsdalingen van bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!