Goedemorgen Bitcoin: BlockFi staat $1 miljard in het rood bij drie schuldeisers

319 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Root: 'Het is een kwestie van tijd voordat bitcoin weer stijgt'

De bitcoin koers gaat momenteel compleet door het putje en dat is mede het gevolg van de implosie van FTX. The Rational Root, een populaire Nederlandse on-chain analist op Twitter, maakt zich echter weinig zorgen over de toekomst van bitcoin.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op ongeveer 16.100 dollar en daarmee zitten we flink onder de Realized Price. Voor de mensen die dat niet weten, de Realized Price is de gemiddelde inkoop-prijs van alle bitcoin.

'BlockFi vraagt uitstel van betaling aan'

BlockFi vraagt snel uitstel van betaling aan. Bij de dienstverlener konden gebruikers onder andere rente vangen op hun bitcoin en andere tokens. BlockFi kwam in de problemen na het omvallen van FTX. Opmerkelijk genoeg was het juist cryptrobeurs FTX die BlockFi eerder dit jaar van de ondergang wist te redden.

Volgens Decrypt stuurt BlockFi onder andere een deel van het personeel de laan uit.

Het gaat om een zogenaamde 'Chapter 11' procedure. Dit wordt ook wel faillissementsbescherming genoemd. Dit zien we vaker voorbij komen in de industrie. Andere soortgelijke cryptobanken of andere dienstverleners proberen op deze manier overeind te blijven.

Met deze stap zet men in op een 'reorganisatie'. Meestal gaat dit gepaard met een plan om te redden wat er te redden valt. Het doel is om het bedrijf nog in leven te houden. Schuldeisers moeten dan op termijn (deels) worden terugbetaald.

BlockFi is 3 schuldeisers in totaal $1 miljard verschuldigd

Slechts drie schuldeisers hebben al recht op $1 miljard van BlockFi. Het leenplatform vroeg eerder vandaag uitstel van betaling aan.

Klanten en bijvoorbeeld (zaken)partners die nog geld van BlockFi krijgen, zijn nu schuldeisers geworden. Een opmerkelijke naam in het rijtje van die schuldeisers is de Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder wacht nog op $30 miljoen van een eerdere boete van $100 miljoen.

De vijftig grootste schuldeisers hebben recht op in totaal zo'n $1,3 miljard volgens de aanvraag bij de SEC. In totaal zou het gaat om meer dan 100.000 mensen of instanties die nog wachten op hun geld.

Een andere opvallende naam is Ankura Trust Company. Dat is het bedrijf die de renterekeningen van BlockFi mogelijk maakte. Er staat nog $729 miljoen open. Het inschrijven voor deze renteproducten werd in februari van dit jaar al stop gezet. BlockFi kwam eerder deze maand nog met BlockFi Yield.