Goedemorgen Bitcoin: boetes voor Mexicaanse banken die voor BTC kiezen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe aanvraag Bitcoin ETF op komst

Investeringsfonds Ark Invest van Cathie Wood wil een bitcoin exchange traded fund (ETF) in Amerika gaan aanbieden. Dat maakt nieuwszender CNBC bekend. Saillant detail: Ark bezit ~5,8 miljoen aandelen Tesla en heeft in mei die positie nog uitgebreid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bitcoin ETF is een manier om exposure in bitcoin te hebben zonder het daadwerkelijk te bezitten. Het is namelijk een afgeleid product met bitcoin als onderliggende waarde. Je koopt namelijk een aandeel in een bitcoin fonds, die de onderliggende spotprijs van bitcoin volgt. Stijgt de spotprijs, dan stijgt je ‘aandeel’ mee.

Mexico deelt boetes uit aan banken die bitcoin gebruiken

De centrale bank in Mexico waarschuwt de financiële sector voor het gebruik van bitcoin of andere cryptocurrency’s, zo meldt persbureau Reuters.

Daarmee reageert de centrale bank in het land op het plan van miljardair Ricardo Salinas Pliego om een bitcoin bank op te richten. Banken of andere financiële instellingen die bitcoin transacties faciliteren riskeren zelfs een boete.

Morgan Stanley stapte flink in Bitcoin fonds

Morgan Stanley heeft dit jaar 28.000 aandelen gekocht in het Grayscale Bitcoin Trust. Dat blijkt uit een bekendmaking van de investeringsbank bij de Securities & Exchange Commission.

Het gaat om het Europe Opportunity Fund van Morgan Stanley, één van de grootste investeringsbanken ter wereld. Dit fonds investeert in Europese bedrijven zoals het Duitse HelloFresh en Puma. Maar nu blijkt dat ze ook 28.289 aandelen hebben in het Grayscale Bitcoin Trust, die ten tijde van de bekendmaking in totaal 1,3 miljard dollar waard zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!