Goedemorgen Bitcoin: Cathie Wood kocht in 2015 voor $100.000 aan bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Cathie Wood van Ark Invest kocht in 2015 voor $100.000 aan bitcoin

Cathie Wood was er met bitcoin vroeg bij. De CEO van ARK Investment Management praatte met Peter McCormack in de podcast "What Bitcoin Did" over haar bitcoinreis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze vertelde dat ze voor $100.000 aan bitcoin had gekocht toen de prijs rond $250 schommelde. Terugkijkend naar de koersgeschiedenis van bitcoin moet dit ergens in 2015 zijn geweest. Naar eigen zeggen deed ze de aankoop nadat ze de whitepaper van Satoshi Nakamoto las.

De zakenvrouw vertelde niet of ze inmiddels al iets van deze investering heeft verkocht. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan is belegging van een ton nu ongeveer $7,6 miljoen waard.

PlanB nog steeds een permabull

De Nederlander PlanB maakte enkele jaren geleden faam met zijn Stock-to-Flow model. Het model was een eerste poging om een waarde te plakken op de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden van bitcoin. Het Stock-to-Flow model is op dit moment niet heel populair meer, maar dat betekent niet dat PlanB stilzit.

Dat het op dit moment even tegenzit met de bitcoin koers en we al wekenlang rond de 19.000 dollar bivakkeren heeft weinig invloed op de mening van PlanB. De analist is ervan overtuigd dat bitcoin ook na de volgende halving weer zal "pompen", wat betekent dat we volgens PlanB flinke stijgingen kunnen verwachten.

Chinese infiltranten betaalden bitcoin voor lekken data van Amerikaanse overheid

Chinese 'infiltranten' verzamelden (stiekem) informatie bij de Amerikaanse overheid. Naar verluidt bood het tweetal geld aan werknemers om vertrouwelijke data te lekken naar een 'niet nader genoemd bedrijf'.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakt dit nieuws maandag bekend in een persbericht. Naar verluidt probeerden Guochun He en Zheng Wang informatie te winnen over een juridische strijd tegen het bedrijf.

Het gerucht is dat het om Huawei Technologies zou gaan, de welbekende multinational met haar hoofdkantoor in Shenzhen in China. Dit staat echter niet in het persbericht zelf.

Volgens de aanklagers wilde het tweetal een lopend onderzoek lastigvallen. Ze zouden hebben geprobeerd om Amerikaanse wetshandhavers om te kopen met $61.000 aan bitcoin.