Goedemorgen Bitcoin: ‘Celsius zoekt steun bij gebruikers na advies voor faillissement’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Celsius zoekt steun bij gebruikers na advies voor faillissement'

De omstreden cryptogeldschieter Celsius Network verzet zich tegen een aanbeveling van zijn eigen advocaten om het Chapter 11-faillissement in te dienen. Ze zoeken nu naar verluidt steun van gebruikers om de interne kwestie tegen de rechtszaken te winnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het management van het bedrijf kan momenteel geen uitspraken doen vanwege juridisch advies. Ze gaan er echter van uit dat veel zijn klanten willen dat een faillissement wordt voorkomen, zo stellen betrokkenen.

Men kan steun betuigen aan het bedrijf door de "HODL-modus" in hun Celsius-account in te schakelen, zo delen bronnen aan The Block. Celsius heeft verder niet gereageerd om commentaar te geven.

SEC voorzitter Gensler: "Bitcoin is de enige crypto die als grondstof kwalificeert"

Gary Gensler, het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), herhaalde op maandag dat bitcoin de enige crypto is die als grondstof kwalificeert.

In gesprek met Jim Cramer tijdens CNBC’s Squawk Box op maandag 27 juni zei Gensler dat veel cryptocurrency’s eigenschappen van een effect hebben en dat Bitcoin de enige is die hij publiekelijk als grondstof wil kwalificeren.

`De uitspraken van Gensler zorgden er ook voor dat het debat rondom de Amerikaanse spot Bitcoin ETF nieuw leven werd ingeblazen. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, geeft aan dat de uitspraken positief zijn voor bitcoin, maar waarschijnlijk niet genoeg voor de goedkeuring van de Grayscale spot Bitcoin ETF.

Gerucht: 'Huobi moet minstens 30% ontslaan'

Huobi moet minstens 30% van zijn personeel ontslaan. Dat beweet Wu Blockchain, een bitcoin reporter uit China. Tegenover The Block verklaart de exchange dat er een 'kans' is dat er ontslagen gaan volgen, maar de woordvoerder wil verder niet in details treden.

Dat Huobi moet bezuinigen, ligt wel in de lijn der verwachting. Zo mogen gebruikers van het Chinese vasteland sinds eind vorig jaar. Het leidde vlak voor de Kerst tot een exodus aan gebruikers én cryptotegoeden.

Beurzen moeten het juist hebben van de massa. Hoe meer gebruikers, hoe meer inkomsten in het laatje. De woordvoerder wilde nog wel kwijt dat de ambitieuze, internationale groeiplannen voorlopig in de koelkast zijn gezet.