Goedemorgen Bitcoin: Centraal-Afrikaanse Republiek bracht eigen bank niet op hoogte van bitcoin plan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoinbedrijven in België krijgen eisenlijst met 7 punten

Belgische bitcoinbedrijven krijgen te maken met nieuwe regels. Bedrijven in België die aan de slag gaan met bitcoin moeten zich registreren. De toezichthouder in België is de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) komt met 7 harde eisen voor cryptobeurzen en wallets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf 1 mei (morgen) moeten rechtspersonen in de industrie zich vooraf melden en registreren. Bestaande bedrijven krijgen 4 maanden (tot 1 september) om te voldoen aan de nieuwe regels.

Centraal-Afrikaanse Republiek bracht eigen bank niet op hoogte van bitcoin plan

Eerder deze week werd bekend dat Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) aan de slag wil gaan met bitcoin. Ze hadden echter de centrale bank van het land niet op de hoogte gebracht van deze stap.

Dat vertelt een woordvoerder van de Bank of Central African States aan Bloomberg. Neer verluidt was de bank niet op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.

De BCAS is de regionale centrale bank voor de zes landen die de CFA-frank gebruiken. Dit staat voor de Franc des Colonies Françaises d’Afrique (frank van de Franse koloniën in Afrika). De munt was in waarde gekoppeld aan de Franse frank. Nu heeft de valuta een vaste wisselkoers met de euro, gezien het gedeeltelijk wordt gedekt door reserves in de Franse schatkist.

Zwitserse centrale bank: ‘Bitcoin kopen is geen probleem, maar het voldoet niet aan de eisen’

De centrale bank van Zwitserland gaat voorlopig geen bitcoin kopen. De voorzitter van de Zwitserse Nationale Bank geeft echter wel aan dat kopen van bitcoin zelf geen probleem is.

In gesprek met Reuters laat Thomas Jordan een aantal opmerkelijke punten horen. “Bitcoin kopen is geen probleem voor ons, we kunnen dat direct doen of we kunnen financiële producten op basis van bitcoin kopen”, zegt Jordan.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...