Goedemorgen Bitcoin: centrale bank van China blijft bitcoin ‘hard aanpakken’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin is nog altijd een doelwit van centrale bank in China

China blijft druk uitoefenen op het bitcoin. De People’s Bank of China laat in een statement geen onduidelijkheid bestaan: de centrale bank benadrukt dat ze de ‘hype’ rondom bitcoin de kop in willen drukken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank geeft zichzelf een complimentje voor de ‘ harde aanpak van illegale activiteiten rondom virtuele valuta’. De autoriteiten in het land blijven onverminderd handelsplatformen en andere partijen in de industrie aanpakken.

China en bitcoin hebben een aparte relatie. Een aantal provincies in het land waren jaren lang dé plek voor bitcoin miners om hun datacentra op te zetten. Al sinds 2017 is de handel in BTC en andere cryptocurrency’s officieel verboden.

4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen

Duitsland maakt de weg vrij voor bitcoin (BTC). Zo’n 4.000 investeringsfondsen mogen BTC opnemen in hun portfolio vanaf 2 augustus. Er zit zo’n €1,2 biljoen aan vermogen in dit soort fondsen. 20% van dat vermogen mag richting bitcoin, dat meldt Bloomberg.

Nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ mogen hebben. De logische stap is een stap richting BTC voor dit soort fondsen.

Het gaat hier slechts om de mogelijkheid voor beleggingsfondsen in het land om met bitcoin aan de slag te gaan, het is nog onduidelijk hoeveel en welke partijen interesse hebben. De eerste partijen melden wel dat ze interesse hebben, maar vanaf 2 augustus kunnen we zien of er daadwerkelijk geld richting bitcoin gaat.

Moeilijkheidsgraad bitcoin mining weer aangepast: 6% omhoog

De moeilijkheidsgraad van het bitcoin mining protocol is deze zaterdagochtend weer aangepast. Deze keer met ruim 6% naar boven. Dat betekent dat het mining bedrijven weer een stukje moeilijker wordt om het volgende block te vinden.

Eerder deze week nam de rekenkracht van het netwerk ook weer toe. Daarmee lijkt het netwerk weer op de weg terug na het mining verbod in China. Twee weken geleden nam namelijk de moeilijkheidsgraad met 5% af.

Het is ingebakken in het bitcoin protocol door de anonieme bedenker (s) Satoshi Nakamoto.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin de moeilijkheid voor het vinden van nieuwe blocks aan. Een stijgende moeilijkheid betekent dat miners met dezelfde capaciteit meer hun best moeten doen om het volgende block met daarin 6,25 BTC te vinden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...