Goedemorgen Bitcoin: Circle lanceert deze maand Euro Coin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jurrien Timmer van Fidelity: 'Bitcoin is ondergewaardeerd'

Jurrien Timmer, het hoofd van de macro-afdeling van Fidelity, zegt dat bitcoin momenteel goedkoper is dan het eruitziet. Waarmee de macro-analist wil zeggen dat bitcoin momenteel zowel ondergewaardeerd als oververkocht is. Timmer schrijft dat de koers is teruggevallen naar het niveau van 2020, terwijl de koers/netwerkverhouding naar het niveau van 2017 en zelfs 2013 is gezakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Circle brengt digitale euro op de markt

Circle Internet Financial komt met een stablecoin voor de euro. Het Amerikaanse bedrijf maakt bekend dat ze een full-reserve euro-stablecoin gaan uitgeven. Het krijgt de naam Euro Coin (EUROC) en zal op 30 juni gelanceerd worden.

Net als USDC is ook deze digitale euro volledig gereguleerd. Het heeft veel parallellen met de USD Coin. Volgens het persbericht is de EUROC op dezelfde pijlers gebouwd van "vertrouwen, transparantie en veiligheid".

Grootste whale koopt de dip: +927 bitcoin

De grootste bitcoin whale uit de markt heeft de dip gekocht. In de maand juni heeft de whale 20,9 miljoen dollar aan bitcoin ingeslagen. Dat blijkt uit data van BitInfoCharts, die de grootste wallets volgt.

Op het adres staat nu ruim 128.000 bitcoin, meer wat bijvoorbeeld MicroStrategy bezit. Het is géén adres van een exchange.

Netto heeft de pseudonieme entiteit achter het adres in juni 927 bitcoin bijgeplust. Het adres zou zelfs het grootste bitcoin adres zijn na de wallets van Binance en Bitfinex.