Goedemorgen Bitcoin: Coinbase debuteert op de NASDAQ

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De bitcoin prijs staat op 18,848.93USD. Er is 19,143,456 in omloop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alles wat je moet weten over Coinbase (COIN) aandelen

Het aandeel van Coinbase (COIN) staat op de techbeurs NASDAQ. Vandaag (4 april 2021) start de handel in het populaire aandeel. Coinbase is een van de grootste bitcoin handelsplatformen ter wereld.

Lees hier alles wat je moet weten over dit belangrijke moment. Voor de beursgang werden er verschillende waardes van het bedrijf genoemd. Van $19 miljard tot $230 miljard. COIN is het eerste aandeel in zijn soort. Het is nu aan de markt om te bepalen waar de koers naartoe gaat.

Belastingdienst Spanje waarschuwt 15.000 Bitcoin bezitters voor boetes

Het Spaanse ministerie van Financiën (Ministerio de Hacienda) heeft een waarschuwing afgegeven aan bitcoin bezitters. Men kan een forse boete verwachten als het bezit aan cryptovaluta niet wordt aangegeven. Cryptocurrecy’s zijn namelijk belastbaar inkomen, zo meldt Telemadrid.

Met de start van het nieuwe boekjaar, laten de Spaanse belastingkantoren weer van zich horen. Naar verluidt zijn er ongeveer 15.000 Spanjaarden die zich aan bepaalde belastingverplichtingen moeten houden.

Na Coinbase willen deze 5 bitcoin bedrijven naar de beurs

Vandaag wordt er geschiedenis geschreven: Coinbase gaat naar de beurs met een openingsprijs van naar verluidt 250 dollar per aandeel COIN. De prijs lag in de private handel vooraf aan de beursgang met gemiddeld 340 dollar veel hoger.

Coinbase kiest voor een directe notering. Er komen géén nieuwe aandelen bij voorlopig. Met een openingsprijs ligt de bedrijfswaarde op circa 250 miljard dollar.

Gaan andere bedrijven het voorbeeld van Coinbase volgen? We zetten vijf mogelijke kandidaten op een rij.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)