Goedemorgen Bitcoin: Coinbase stelt beursgang uit na schikking

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin beurs Coinbase stelt beursgang uit na schikking in zaak om ‘wash trading’

Coinbase stelt beursgang uit na schikking met een Amerikaanse toezichthouder. De bitcoin beurs ging akkoord met een schikkingsvoorstel van $6,5 miljoen. Dit nieuws komt slecht uit, want het bedrijf wil zo snel mogelijk de beurs op. De beursgang wordt voorlopig opgeschort. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote beurs werd op de vingers getikt door de Amerikaanse toezichthouder genaamd de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Op hun handelsplatform GDAX zou iemand aan ‘wash trading’ van Litecoin hebben gedaan én de datavergaring van hun platform klopte niet.

Bitcoin prijs van $1 miljoen niet ondenkbaar deze cyclus

In het kader van een portie hopium een voorspelling van Dan Held: bitcoin kan in deze marktcyclus de prijs van $1 miljoen bereiken. Held is een vroege bitcoiner en in dienst bij bitcoin beurs Kraken. Hij ziet de toekomst van BTC rooskleurig in.

In gesprek met Cointelegraph legt Held zijn uitspraak uit: ”Dit soort kansen komen eens per honderd jaar voor.” Hij wijst naar de coronacrisis, het groeiende wantrouwen richting financiële instellingen als centrale banken, het printen van geld als katalysatoren voor de opmars van bitcoin.

Memorabele momenten Bitcoin: de eerste shitcoin en de herkomst van HODL

Bitcoin is al ruim tien jaar oud, en in al die jaren zijn er veel ‘gouden momenten’ geweest op verschillende fora. Sommigen zijn superbekend, zoals de pizza’s van 10.000 BTC, maar er zijn ook minder iconische posts. In dit artikel een klein overzichtje.

Momenteel is er in de wereld van Ethereum een nieuwe hype gaande: NFT, wat staat voor non-fungible tokens. Het is een stukje data in de blockchain wat als het ware een bewijs is van eigenaarschap. Zo kun je een plaatje, collectible of rechten aan iemand toewijzen en verhandelen via de blockchain.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...