Goedemorgen Bitcoin: corporate Amerika maken advertenties over bitcoin ETF

1743 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Argentinië keurt het goed als inwoners contracten met bitcoin afsluiten

Na de verkiezing van de president Javier Milei heeft Argentinië “geratificeerd” en “bevestigd” dat men bitcoin mag gebruiken als betaalmiddel voor officiële contracten.

Diana Modino, de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Handel, bevestigt het nieuws op Twitter aan haar 360.000 volgers:

“Wij ratificeren en bevestigen dat je in Argentinië contracten in bitcoin kunt afspreken, of in welke andere vorm van crypto.”

Ze deelt een artikel uit de bestaande wetgeving, waar ook iets staat in de trant van: “Of zoiets als kilo’s stier of liters melk.” Wat dat betreft is het een libertaire aanpak: niemand behalve het individu zelf weet wat de beste manier is om een contract te sluiten met een ander individu.

“Bitcoin ETF-aanvragers lanceren meerdere bitcoinadvertenties in aanloop naar goedkeuring”

Kersverse bitcoinadvertenties van Bitwise en Hashdex wekken hoop voor Bitcoin ETF’s nu het SEC-besluit nadert. Terwijl de bitcoinwereld nog wacht op een besluit van de SEC over een Bitcoin Spot ETF, zijn sommige aanvragers begonnen met het uitrollen van hun crypto-advertenties voor een Bitcoin ETF. Twee bedrijven, Bitwise en Hashdex, lanceren in slechts twee dagen in totaal drie advertenties, waardoor opwinding en optimisme onder crypto-ondersteuners ontstond.

Bitcoin populair in Brazilië dat in de nek hijgt van El Salvador

Brazilië is het in Afrika gelegen Nigeria voorbij op de “interesse-in-bitcoin” rankings. Hiermee komt Brazilië op de tweede plaats achter het El Salvador van president Nayib Bukele. El Salvador behoudt hiermee zijn eerste plaats en dat is niet meer dan logisch na de goede koersprestaties van bitcoin.

Tevens lanceerde het land op 7 december zijn Freedom Visa van 1 miljoen dollar in bitcoin of Tether (USDT).

De echte doorbraak van bitcoin als betaalmiddel moet nog komen en eerlijk gezegd lijkt de technologie daar ook nog niet klaar voor. Op dit moment zou het alleen kunnen met gecentraliseerde tussenpersonen, wat in principe niet ten koste hoeft te gaan van de absolute schaarste van bitcoin, welke voor veel mensen de belangrijkste eigenschap van de digitale munt is.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...