Goedemorgen Bitcoin: Data van lek Gemini voor 30 BTC aangeboden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Data van 5,7 miljoen klanten van Gemini te koop aangeboden voor 30 bitcoin

Op 14 december meldde cryptobeurs Gemini dat sommige van haar klanten het doelwit zijn geworden van phishing-campagnes. Het blijkt nu dat de klantgegevens al veel langer geleden zijn gelekt en op verschillende fora rondgingen.

Het zou gaan om een “incident bij een externe leverancier”. Om welke partner het precies gaat is niet bekend.

Reporter Wu Blockchain meldde dat maar liefst 5,7 miljoen gebruikers zijn getroffen door de hack. Er zouden e-mailadressen en telefoonnummers van klanten op straat liggen. Nu komt er echter nog meer nieuws naar buiten over het voorval.

Volgens Bleeping Computer dateert de lek al van voor september 2022. Enkele maanden geleden werd de informatie namelijk al te koop aangeboden op verschillende hackerfora, zoals in onderstaand screenshot te zien is.

Grootste bitcoinfonds ter wereld wil mogelijk aandelen terug kopen

Aandeelhouders in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) worden mogelijk deels uitgekocht. Het grootste bitcoinfonds ter wereld staat flink onder water. De koers van GBTC staat zo’n 48% lager dan het aantal bitcoin dat in het fonds zit.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft momenteel 643.572 BTC in kas. Dit fortuin hebben ze opgebouwd sinds 2012. In de beginjaren was een aandeel in GBTC een van de weinige manieren voor grote fondsen in met name Amerika om blootstelling te krijgen aan bitcoin. Inmiddels zijn er tal van financiële producten en zijn er grote bedrijven die zelf bitcoin aanhouden.

Nigeria wil bitcoin legaliseren

Een lokale Nigeriaanse krant deelt dat bitcoin binnenkort wel eens legaal kan worden in Nigeria.

Het nieuwsbericht verwijst naar Babangida Ibrahim, de voorzitter van de House of Representatives Committee on Capital Market and Institutions van Nigeria. Hij beweert dat er binnenkort een wet zal worden aangenomen dat het gebruik van bitcoin en andere cryptocurrency’s legaliseert.

Het zou gaan om een wetsvoorstel dat een wijziging toebrengt aan de Investments and Securities Act van 2007.

In februari 2021 verbood Nigeria het gebruik van bitcoin. Het stuurde een brief naar gereguleerde financiële bedrijven om een einde te maken aan de handel met cryptocurrency’s.