Nigeria wil bitcoin legaliseren

Een lokale Nigeriaanse krant deelt dat bitcoin binnenkort wel eens legaal kan worden in Nigeria.

Bitcoin in Nigeria

Het nieuwsbericht verwijst naar Babangida Ibrahim, de voorzitter van de House of Representatives Committee on Capital Market and Institutions van Nigeria. Hij beweert dat er binnenkort een wet zal worden aangenomen dat het gebruik van bitcoin en andere cryptocurrency’s legaliseert.

Het zou gaan om een wetsvoorstel dat een wijziging toebrengt aan de Investments and Securities Act van 2007.

In februari 2021 verbood Nigeria het gebruik van bitcoin. Het stuurde een brief naar gereguleerde financiële bedrijven om een einde te maken aan de handel met cryptocurrency’s.

Up-to-date blijven

Het krantenbericht beschrijft hoe Ibrahim vindt dat Nigeria achterloopt qua regulering van de industrie:

“Zoals ik al eerder zei tijdens de tweede hoorzitting, hebben we een efficiënte en levendige kapitaalmarkt nodig in Nigeria. Om dat te kunnen doen, moeten we up-to-date zijn met de wereldwijde praktijken.”

Bitcoin krijgt steeds meer voet aan de grond in het Afrikaanse land. Onlangs werd een samenwerking aangekondigd tussen de beurs Bitnob en het Amerikaanse lightningbedrijf Strike. Daardoor kunnen er nu internationale overboekingen worden gedaan tegen nagenoeg geen kosten via het lightning netwerk.

Als de voorgestelde verordening het groeiende gebruik van bitcoin in het land goed aanpakt, zou dit een belangrijke katalysator kunnen zijn. Intussen is echter ook de eNaria uitgerold, het digitale centrale bankengeld van Nigeria.

Deze naira is echter het afgelopen jaar flink aan waarde verloren. Daardoor zijn er kapitaalcontroles gelegd op Amerikaanse dollars, wat weer zorgde voor een enorme interesse in bitcoin en stablecoins via peer-to-peer platformen.

De paniek nam toe door een besluit van de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria. Godwin Emefiele waarschuwde vooraanstaande personen en politici om naira om te zetten in Amerikaanse dollars.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws