Goedemorgen Bitcoin: Deutsche Bank deelt plan voor BTC diensten

822 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deutsche Bank heeft plan om Bitcoin te gaan bewaren en verkopen

In een rapport van het World Economic Forum (WEF) van december jongsleden staan plannen beschreven die Deutsche Bank en Bitcoin heel dicht bij elkaar brengen. Het idee is naar verluidt om een “platform voor de custody van digitale activa” te ontwikkelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het rapport van de WEF heeft de titel “Crypto, What Is It Good For: An Overview of Cryptocurrency Use Cases”. Hierin presenteren ze de details over een proof of concept voor de bewaring van cryptovaluta. CoinDesk beschrijft dat de wens er is om het productportfolio van de bank uit te breiden.

Betalen met Bitcoin? BitPay integreert Apple Pay

Vrijdag maakte BitPay, de grootste provider voor cryptobetalingen, bekend dat ze Apple Pay hebben geïntegreerd. Het platform verklaart dat al zijn Amerikaanse klanten die de BitPay PrePaid MasterCard gebruiken, deze kunnen toevoegen aan de Apple Wallet. Zo kunnen ze hun cryptomunten nu gaan uitgeven met Apple Pay.

Het is een mooi stap waardoor je Bitcoin nu kunt gebruiken voor dagelijkse aankopen in apps, winkels en ook online. Tegelijkertijd brengt het Apple een stapje dichter bij het ecosysteem.

Amazon werkt aan ‘project met digitale valuta’, gaan ze Bitcoin accepteren?

Er lijkt weer een groot bedrijf in de bitcoin te stappen. In navolging op Tesla lijkt ook e-commerce gigant Amazon zich te oriënteren op de cryptomarkt. Het gaat hierbij echter niet op de conversie van kasreserves in de cryptomunt, maar om “oplossingen op basis van digitale valuta.”

Het nieuws komt niet naar buiten door een uitspraak van een topman, een aandeelhoudersvergadering of persbericht. Nee, deze keer blijkt de interesse in de cryptomarkt uit een openstaande vacature.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...