Betalen met Bitcoin? BitPay integreert Apple Pay

Vrijdag maakte BitPay, de grootste provider voor cryptobetalingen, bekend dat ze Apple Pay hebben geïntegreerd. Het platform verklaart dat al zijn Amerikaanse klanten die de BitPay PrePaid MasterCard gebruiken, deze kunnen toevoegen aan de Apple Wallet. Zo kunnen ze hun cryptomunten nu gaan uitgeven met Apple Pay.

Betalen met Bitcoin

Het is een mooi stap waardoor je Bitcoin nu kunt gebruiken voor dagelijkse aankopen in apps, winkels en ook online. Tegelijkertijd brengt het Apple een stapje dichter bij het ecosysteem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitPay is een betaalverwerker die betalingen in cryptovaluta omzet in 'normale' fiat valuta zoals de euro en de dollar. Hun klanten zijn fysieke brick-and-mortar winkels en webshops.

Maar wel voor de goede orde: BitPay koppelt zich aan Apple Pay. Het is niet zo dat Apple zélf bitcoin inbouwt in haar systeem, zoals de laatste dagen in de rondte ging. De speculatie dat Apple zelf ook een ingebouwde crypto-app zou maken, komen door dit nieuws wel op gang.

Het zou een slimme zet zijn voor het grootste bedrijf van de wereld om marktaandeel te winnen. Een uitspraak van analist Mitch Steves van RBC Capital Markets wakkerde deze geruchten nog eens extra aan. Volgens hem doet Apple er verstandig aan om de bitcoin markt te betreden. Dat meldde persbureau Bloomberg eerder deze week.

Klanten die al gebruik maken van het ecosysteem van BitPay kunnen binnenkort betaalkaarten verwachten. Ze kunnen dan hun virtuele BitPay-kaart toevoegen aan Apple Wallet via de BitPay Wallet. Vervolgens kun je daarmee dan direct bitcoin uitgeven.

CEO Stephen Pair vertelt dat het bedrijf ook werkt aan de ondersteuning voor Samsung Pay en Google. Naar verwachting zijn deze opties later dit jaar beschikbaar.

"We hebben duizenden mensen die onze app gebruiken en op meer plekken hun bitcoin willen uitgeven. Door Apple Pay te integreren, en later ook Samsung Pay en Google, kan men op veel meer plekken betalingen doen met cryptogeld."

BitPay

De BitPay Wallet ondersteunt momenteel een handjevol populaire cryptocurrency's zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH). Ook ondersteunt het ook de meest gebruikte stablecoins zoals BUSD, USDC, PAX en GUSD.

Opvallend: ze laten Tether (USDT) buiten beschouwing, en hebben laten weten dat ze ook (nog) niet omkijken naar het Lighting Netwerk. Dit is de betaallaag bovenop de Bitcoin blockchain, waarmee je snel en goedkoop betalingen kunt doen.

Bitcoin is al sinds november 2019 goed voor 90% van alle betalingen die het bedrijf verwerkt aan de (digitale) kassa. Na BTC volgt Bitcoin Cash met een 'marktaandeel' tussen de 3 en 5%.

Onder de hardcore Bitcoiners heeft BitPay mede hierdoor geen goede naam. Ook censureerden ze twee jaar geleden betalingen naar de Hong Kong Free press, een actie die ze niet in dank werd afgenomen.

Het bedrijf heeft onlangs een aanvraag ingediend voor een banklicentie op de Amerikaanse markt bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Dit is de toezichthouder op het bankwezen in Amerika en onderdeel van het ministerie van Financiën.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitPay