Goedemorgen Bitcoin: dokter betaalt kidnapper met bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners zien inkomsten in dollars weer toenemen

Niet alleen handelaren en sparen hebben last van een dalende bitcoin koers. Ook miners merken de gevolgen. De barkmarkt van 2022 zorgt voor een mindere omzet voor bijna alle miners. Niet per se in bitcoin, maar wel als je kijkt naar de dollarwaarde. Door de recente kleine stijgingen (richting $25.000) krijgen miners weer wat meer lucht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel grote miners hebben verschillende langlopende contracten lopen. Denk bijvoorbeeld aan de energierekening of (vooruit) bestelde hardware. Vaak worden deze afgesproken op basis van een dollarprijs.

Dokter betaalt kidnapper met bitcoin

Een Amerikaanse dokter betaalde verschillende mannen om zijn vrouw te ontvoeren en collega’s in elkaar te slaan. Ronald Craig Ilg (55) bekende dat hij zo’n $60.000 aan bitcoin betaalde om meerdere mensen in te huren.

Op verschillende online marktplaatsen vond hij de juiste mensen. Een ex-collega moest flink worden toegetakeld. Zijn vrouw kreeg het ook zwaar te verduren. De opdracht: spuit haar in met heroïne en ontvoer haar. Zo wilde hij voorkomen dat zij doorging met een scheiding.

India bevriest $46 miljoen van cryptobeurs

De Indiase autoriteiten richten zich op de cryptobroker genaamd Vauld. Ruim $46 miljoen staat vast bij het bedrijf. Het is een gevolg van een grootschalig onderzoek naar de geldstromen van en naar Vauld.

De Indian Directorate of Enforcement geeft aan dat het geld pas weer verstuurd mag worden als er meer duidelijkheid is. Via Vauld zouden criminelen geld uit het land willen sluizen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...