Goedemorgen Bitcoin: ECB roept banken op om blootstelling BTC te beperken

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Britse bitcoin miningpool schakelt over op compleet groene strategie

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe bitcoin mining pool gelanceerd. Het gaat om de PEGA Pool en ze gaan zich volledig richten op groene miners.

Ze noemen zichzelf een milieuvriendelijke bitcoin mining pool. Klanten kunnen hun ecologische voetafdruk compenseren en ze worden ook gestimuleerd om hernieuwbare energie te gebruiken.

PEGA Pool staat volgens BTC.com al in de top 10 van de grootste mining pools van de wereld. Momenteel zijn ze goed voor 1,27% van de hashrate en zo'n 3,8 EH/s. In de afgelopen drie dagen hebben ze zes blocken aan de blockchain toegevoegd.

PlanB: "De wereld is niet klaar voor de volgende bitcoin halving"

De volgende halving van bitcoin komt voorzichtig dichterbij. Voor nu staat deze historisch gezien belangrijke gebeurtenis op de planning voor 18 maart 2024, al blijft dat natuurlijk afhankelijk van de snelheid waarmee miners nieuwe blokken weten te produceren. Op dat moment halveert de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok.

De Nederlandse analist PlanB ontwikkelde zich na de publicatie van zijn Stock-to-Flow model in 2019 als "Mister Halving", omdat praktisch zijn volledige model draait om de halving draait. Het is dan ook geen verrassing dat de analist enorm uitkijkt naar de volgende halving en daar grote verwachtingen van heeft.

ECB roept banken op om niet te veel blootstelling te hebben aan bitcoin

Banken in de EU zouden moeten beginnen met het toepassen van limieten op bitcoin bezit, nog voordat de wereldwijde normen van het Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) van kracht gaan. Dat zeggen zeiden toezichthouders bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Hoewel cryptovaluta nog geen significante doorbraak hebben gemaakt bij de banken, zei de ECB dat ze het wel als risicovolle activa moeten behandelen. Daarom moet het bezit ervan onmiddellijk worden ingeperkt.

In een nieuwsbrief van de ECB staat het volgende:

"De BCBS-standaard is nog niet wettelijk bindend, nu het invoeren e/rvan in de Europese Unie nog bezig is."

“Mochten banken zich echter op deze markt willen begeven, dan wordt van hen verwacht dat ze zich aan de norm houden en er rekening mee houden bij hun bedrijfs- en kapitaalplanning.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...