Goedemorgen Bitcoin: ECB staat inflatie boven 2% toe

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europese Centrale Bank accepteert inflatie boven 2%

Inflatie. Het is voor bitcoiners een heikel punt. Vandaag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) haar nieuwe doelstellingen bekend wat betreft deze geldontwaarding. Het streven is om dit inflatiegetal op 2 procent te houden voor de middellange termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisreren deelde Christine Lagarde in een interview de wijzigingen door in het monetair beleid. De centrale bank mikt voortaan op een inflatie van 2 procent. De bank heeft haar strategie herzien, en dit is een van de uitkomsten.

De geldontwaarding mag een tijdje hoger of lager liggen dan deze 2%, maar niet te lang. Ook gaat de centrale bank klimaatdoelstellingen expliciet meenemen in zijn beleid.

ETF van Skybridge uitgesteld

De strijd om het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten duurt voort. Het fonds van SkyBridge Capital moet tot minstens augustus wachten voor een uitspraak. SkyBridge diende in mei van dit jaar hun voorstel in.

Een ETF is een indexfonds dat zo nauwkeurig mogelijk de prijs van in dit geval bitcoin wil volgen. Je koopt als belegger een aandeel in het fonds en dus niet de onderliggende fysieke bitcoin. Een ETF is een gebruikelijk beleggingsinstrument bij aandelen, goud en olie.

SkyBridge wil met hun fonds naar de New York Stock Exchange. De investeringsmaatschappij heeft NYDIG uitgekozen als partner. Zij zijn verantwoordelijk voor de opslag van de bitcoin als het fonds er ooit mag komen.

Aantal bitcoin gebruikers in Turkije explosief gestegen

Afgelopen jaar is het aantal Turken dat bitcoin heeft met factor 11 gegroeid. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Turkse cryptobeurs Paribu.

Een conclusie van het onderzoek van vorig jaar was dat slechts 0,7% van de ruim 6.000 respondenten iets met cryptovaluta deed. Bovendien had 84% van de respondenten nog nooit van Bitcoin gehoord.

Het onderzoek van dit jaar laat een significante stijging zien van het gebruik van cryptocurrency’s in Turkije. Van de ongeveer 1.400 respondenten liet 7,7% weten in Bitcoin of andere cryptovaluta te handelen. Dat is dus een stijging van factor 11 ten opzichte van vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!