Goedemorgen Bitcoin: ECB verhoogt rente naar hoogste niveau in 23 jaar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB verhoogt rente naar hoogste niveau in 23 jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde de rente op donderdag voor de negende maal op rij met 0,25 procent naar de hoogste rente in 23 jaar tijd.

Wat de toekomst van de Europese rente betreft is de ECB op dit moment niet heel duidelijk. In haar persconferentie deelde ECB-presidente Christine Lagarde dat het “een verhoging, maar ook een pauze” kan worden. “Zoals ik al zei kan het van vergadering tot vergadering verschillen”, aldus Lagarde.

De ECB laat zich wat dat betreft “informeren door de data” en wil zich niet vastpinnen aan een bepaalde rente. Het wordt voor de ECB steeds lastiger om zich in het huidige macro-economische klimaat te manoeuvreren.

Bank of Japan neemt onverwachte beslissing, problemen voor bitcoin?

De Bank of Japan lijkt zich ondertussen wat meer zorgen te maken over de inflatie, want gisteren kondigde het een verhoging van de limiet op de rente voor staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar aan van 0,5 naar 1,0 procent.

Als gevolg daarvan schoten de rentes op Japanse staatsobligaties omhoog, wat over het algemeen een negatieve impact op andere valuta, risico-assets en bitcoin heeft.

Sinds 2016 is de Bank of Japan een belangrijke bron van goedkoop kapitaal voor de wereldeconomie en als ze dat beleid plotseling omdraaien, zoals de Federal Reserve en de ECB in 2022 al deden, kan dat consequenties hebben voor de financiële markten.

CryptoCom behaalt registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)

Crypto.com deelt dat het is goedgekeurd voor registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor mag het bedrijf nu officieel haar cryptodiensten aan Nederlanders aanbieden.

Als Nederlander kon je al jaren lang met een account handelen op Crypto.com. Dat was dan echter niet in lijn met de regels. Sinds enkele jaren eist de DNB dat bedrijven zich registreren bij de centrale bank.

Na een “uitgebreide beoordeling van de activiteiten en naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)” is het bedrijf nu door de benodigde hoepels gesprongen. Voor de crypto OG’s: wellicht ken je Crypto.com nog wel als Monaco.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...