Goedemorgen Bitcoin: Econoom denkt dat BTC nooit naar $100.000 gaat

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Ook bitcoin mining bedrijf Iris Energy in geldnood'

De malaise in de mining markt is nog niet voorbij. Na problemen bij Core Scientific, Compute North en en Argo Blockchain, mogen we weer een naam toevoegen aan de lijst met noodlijdende mining bedrijven. Deze keer: Iris Energy.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iris verklaart dat er nog een schuld van $104 miljoen moet worden afbetaald. Deze schulden staan op naam van drie SPV's die door het bedrijf worden gefinancierd. Ze moeten ook nog eens $7 miljoen aan rente betalen per maand.

Momenteel maken ze echter maar $2 miljoen per maand aan winst, aldus Bitcoinist. De verwachting is dat Iris Energy voor het einde van 2022 door al haar reserves is.

Econoom van Allianz denkt niet dat bitcoin ooit naar $100.000 gaat

De Chief Economic Adviser bij Allianz is van mening dat bitcoin nooit de reservevaluta van de wereld zal vervangen. Mohamed El-Erian denkt tevens dat de prijs nooit boven $100.000 zal komen.

Allianz is een Duitse multinational die zich bezig houdt met allerlei financiële zaken, van verzekeringen tot vastgoed.

Desalniettemin heeft El-Erian wel vertrouwen in de cryptomarkt in de huidige bearmarkt. Hij denkt dat de industrie deze periode zal doorstaan, om vervolgens een belangrijke rol te gaan spelen in "het ecosysteem van betalingen". Maar dan moet het eerst nog wel beter gereguleerd worden in zijn ogen.

De topman vertelt zijn visie in een interview met CNBC. Hij ziet in bitcoin overigens wel een innovatieve vooruitgang. De recordprijs van $69.000 kwam volgens hem echter door extreme manie onder beleggers, 'overproductie' en overconsumptie in de cryptomarkt, zoals dat bij elke innovatie gebeurt.

Bitcoin overklast Nasdaq 100 en S&P 500 met sterke oktobermaand

De bitcoin koers is eindelijk weer opgeleefd na een lange periode van stabiliteit rond de koers van 19.000 dollar. Terwijl de grootste Amerikaanse aandelenindices in oktober flink moesten inleveren, noteert bitcoin juist een stevig plus. Is de gewenste ontkoppeling eindelijk daar?

Bitcoin schrijft voor de afgelopen 30 dagen een plus van 5,05 procent, terwijl de S&P 500 een min van 1,40 procent moest slikken en de Nasdaq 100 zelfs een behoorlijk dramatisch verlies van 7,45 procent. Daarmee lijkt bitcoin het begin van de langverwachte ontkoppeling te maken.