Goedemorgen Bitcoin: El Salvador start 15-20 maart met bitcoinobligaties

843 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

El Salvador start in maart met eerste uitgifte bitcoinobligaties

De overheid van El Salvador heeft weer iets meer bekend gemaakt over de bitcoinobligaties. Over ruim één maand zullen de staatsobligaties worden uitgeschreven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren deelde Mónica Taher, hoofd van Technologische en Economische Internationale Zaken, meer details over deze Bitcoin Bonds. Ook in de lokale krant Diario is het nieuws al gebracht.

“Het eerste uitgifte van de Volcano Bonds van El Salvador zal naar verwachting plaatsvinden tussen 15 en 20 maart. Ze zullen worden gedaan via het Liquid Netwerk – waar iedereen vanaf $100 kan investeren”

Gerucht: Rusland komt op 18 febrauri met nieuwe richtlijnen voor bitcoin

Rusland lijkt hard op weg om bitcoin (of ‘crypto’) te erkennen als valuta. De Russische centrale bank en de regering hebben een akkoord bereikt over de aanpak van bitcoin in het land. Dat is te lezen bij de Russische krant Kommersant.

Vaak wordt er in dit soort berichtgeving geen onderscheid gemaakt tussen bitcoin en andere cryptocurrency’s. Kommersant spreekt in hun artikel over cryptocurrency’s in het algemeen.

Update van Apple Pay is goed nieuws voor bitcoinbetaalkaarten

Winkeliers met Apple Pay kunnen binnenkort betalingen met bitcoin accepteren. Tenminste, er is indirecte ondersteuning voor mensen met bitcoinbetaalkaarten.

De app voor de iPhone krijgt een update met Tap to Pay. De iPhone van winkeliers kan daarna verschillende soorten transacties verwerken. Betaalkaarten van Visa en Mastercard worden ondersteund. Die twee partijen leveren op hun beurt weer diensten aan cryptobeurzen als Coinbase en Crypto.com.