Update van Apple Pay is goed nieuws voor bitcoinbetaalkaarten

Update van Apple Pay is goed nieuws voor bitcoinbetaalkaarten

Winkeliers met Apple Pay kunnen binnenkort betalingen met bitcoin accepteren. Tenminste, er is indirecte ondersteuning voor mensen met bitcoinbetaalkaarten.

De app voor de iPhone krijgt een update met Tap to Pay. De iPhone van winkeliers kan daarna verschillende soorten transacties verwerken. Betaalkaarten van Visa en Mastercard worden ondersteund. Die twee partijen leveren op hun beurt weer diensten aan cryptobeurzen als Coinbase en Crypto.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de betaalkaarten van Coinbase en Crypto.com kun je betalen met je bitcoinbalans. Die kun je na de update gaan gebruiken bij ondernemers die hun iPhone hebben opgezet als point-of-sale.

De nieuwe Tap to Pay-update zorgt er dus níet voor dat je gemakkelijk met je eigen bitcoin wallet kunt gaan betalen. Apple zelf kan nog voor problemen zorgen wanneer ze excpliciet diensten van cryptobeurzen willen weigeren, maar daarover is tot nu toe niet gesproken.

Apple: "Tap to Pay op iPhone werkt met contactloze creditcards en betaalpassen van toonaangevende betalingsnetwerken, waaronder American Express, Discover, Mastercard en Visa."

Betaalkaarten

De betaalkaarten van Visa en Mastercard werken voor de eindgebruiker hetzelfde als een doorsnee creditcard of betaalkaart. Je rekent af en in plaats van geld van je rekening gaat het van de balans af van het platform die je gebruikt. Bij Coinbase betaal je bijvoorbeeld met je bitcoinbalans tijdens de transactie. De verkoper krijgt in Amerika gewoon dollars, in dit geval houdt Coinbase de bitcoin in kas.

Apple krijgt zelf dus geen bitcoin in handen.

Apple en bitcoin

Apple is als bedrijf her en der wel indirect betrokken bij bitcoin of cryptocurrency's, maar er is nog geen duidelijke strategie zichtbaar. Directeur Tim Cook gaf eind 2021 aaan dat het bedrijf absoluut geen bitcoin gaat kopen. De reden is duidelijk: "Ik zou niet in crypto beleggen, niet omdat ik mijn eigen geld er niet in zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen aandelen van Apple kopen om blootstelling aan crypto te krijgen."

Cook zelf lijkt overigens niet per se tegen bitcoin. De topman reageerde op een vraag of hij bitcoin of ethereum bezit: "Ja. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerd portfolio. Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

Apple had in 2021 ruim $62 miljard aan cash (!) in bezit. Het lijkt er niet op dat dit geld snel naar bitcoin gaat stromen.

Lees meer over:
Bitcoin Apple

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties