El Salvador start in maart met eerste uitgifte bitcoinobligaties

De overheid van El Salvador heeft weer iets meer bekend gemaakt over de bitcoinobligaties. Over ruim één maand zullen de staatsobligaties worden uitgeschreven.

Bitcoinobligaties

In november maakte president Bukele van El Salvador bekend dat het Centraal-Amerikaanse land $1 miljard wil ophalen. De helft van dit geld moet direct naar bitcoin gaan, en de andere helft gaat richting mining infrastructuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het idee is niet om de traditionele kapitaalmarkt op te gaan, maar om dit op geheel nieuwe wijze te doen: via de cryptocommunity.

Na bekendmaking van het nieuws, zijn alle ministeries aan het werk gezet. Vandaag deelt Mónica Taher, hoofd van Technologische en Economische Internationale Zaken, meer details over deze Bitcoin Bonds. Ook in de lokale krant Diario is het nieuws al gebracht.

"Het eerste uitgifte van de Volcano Bonds van El Salvador zal naar verwachting plaatsvinden tussen 15 en 20 maart. Ze zullen worden gedaan via het Liquid Netwerk - waar iedereen vanaf $100 kan investeren"

Later verduidelijkte Taher dat de 100 dollar in onderstaande tweet slaat op de initiële waarde van de obligatie.

Het is een nieuw idee. El Salvador is het eerste land dat op deze manier staatsboligaties uitgeeft met bitcoin in de hoofdrol. Het is dus onbekend terrein. Wel is het revolutionair te noemen, ook als dit uiteindelijk negatief uitpakt voor president Nayib Bukele en het land El Salvador.

Toegang tot kapitaalmarkt

Alejandro Zelaya, minister van Financiën van het land, vertelt: “Het voordeel van de bitcoinobligaties is dat ze betalingen in cryptocurrency en in bitcoin accepteren. Dit geeft toegang tot een kapitaalmarkt. Het benutten van al die geldstromen en het ontvangen van dit soort geld vergroot de kans op een goede verkoop.”

Wel is het nog maar de vraag of Amerikanen toegang zullen krijgen tot de directe uitgifte. Op veel handelsplatformen gelden voor burgers uit de Verenigde Staten aparte regels.

Het is niet ondenkbaar dat er meer uitgifterondes gaan komen als het streefbedrag van $1 miljard binnen no-time is opgehaald.

Op deze manier hoopt Bukele geld op te halen buiten het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om. Deze VN-organisatie heeft (mede hierdoor) al verscheidene kerel met de dreigende vinger naar El Salvador gewezen. De president trekt zich er echter niets van aan en gaat onverstoord verder, zonder de hulp van het IMF.

De hele uitgifte van de obligaties zal gebeuren via een federated sidechain op Bitcoin genaamd Liquid. Niet decentraal dus, maar ook niet compleet centraal. Eerder werd ook al bekend dat El Salvador bezig is om "bitcoinleningen met lage rentes te verstrekken aan kleine en micro-ondernemingen."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer