Goedemorgen Bitcoin: El Salvador wil $500 miljoen aan BTC kopen

Goedemorgen Bitcoin: El Salvador wil $500 miljoen aan BTC kopen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

El Salvador bouwt bitcoin stad met 0% belastingen

Het land El Salvador heeft niet stilgezeten en komt met een serie van plannen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan een samenwerking aan met bitcoinbedrijf Blockstream voor de uitgifte van obligaties op de sidechain Liquid, een product van Blockstream.

President Bukele is van plan om 1 miljard dollar aan obligaties uit te geven gedekt door bitcoin gedolven uit vulkanen in het land.

Die 1 miljard dollar wordt vervolgens ook weer gebruikt om de bitcoin mining via geothermie (vulkanische energie) verder uit te breiden.

De helft wordt gebruikt om 500 miljoen dollar aan bitcoin te kopen als onderpand.

Tweede bank van Zuidoost-Azië wil eigen cryptobeurs oprichten

De tweede bank van Zuidoost-Azië kijkt naar de mogelijkheden voor een eigen cryptobeurs. Volgens de directeur van de Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC Bank) is dit een reactie op de vraag vanuit hun klanten.

Wereldwijd wordt er dagelijks voor miljarden dollars, euro's en andere valuta naar beurzen gestuurd. OCBC Bank hoopt hier ook een graantje van mee te pikken door zelf een handelsplaats op te zetten.

Directeur Helen Wong vertelt aan Bloomberg meer over de plannen: "We bekijken het en er wordt serieus werk verzet binnen de bank." Wong voegt hier wel aan toe dat dit op een 'veilige manier' moet gebeuren. Wat dat precies betekent moet nog blijken.

Interview met Victor: een Bitcoin maximalist uit El Salvador

Redacteur Arnold is momenteel in El Salvador, waar hij veel interessante mensen ontmoet. Zo ook Victor Yasbek. Hij is docent bij MyFirstBitcoin, een initiatief dat de lokale bevolking meer kennis probeert bij te brengen over Bitcoin. En dan met name de onbekendere dingen: non-custodial wallets, Lightning en dat soort onderwerpen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties