Tweede bank van Zuidoost-Azië wil eigen cryptobeurs oprichten

De tweede bank van Zuidoost-Azië kijkt naar de mogelijkheden voor een eigen cryptobeurs. Volgens de directeur van de Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC Bank) is dit een reactie op de vraag vanuit hun klanten.

Wereldwijd wordt er dagelijks voor miljarden dollars, euro’s en andere valuta naar beurzen gestuurd. OCBC Bank hoopt hier ook een graantje van mee te pikken door zelf een handelsplaats op te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Directeur Helen Wong vertelt aan Bloomberg meer over de plannen: “We bekijken het en er wordt serieus werk verzet binnen de bank.” Wong voegt hier wel aan toe dat dit op een ‘veilige manier’ moet gebeuren. Wat dat precies betekent moet nog blijken.

Commerciële banken zijn in de kern simpelweg dienstverleners. Wanneer er vraag is vanuit klanten naar een bepaald financieel product zullen ze er op in spelen.

OCBC had aan het eind van 2020 meer dan $121 miljard aan assets onder beheer. Daarmee is de bank uit Singapore de tweede bank van Zuidoost-Azië.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...