Goedemorgen Bitcoin: Enorme mining farm in VS met 1 miljoen rigs

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Enorme Bitcoin mining farm

De Black Rock Petroleum Company (BKRP) gaat zich vol storten op Bitcoin mining. Het olie- en gasbedrijf uit Nevada maakte gisteren bekend dat ze maximaal één miljoen mining rigs zullen faciliteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn een samenwerking aangegaan met Optimum Mining Host (OMH) voor het hosten en exploiteren van maximaal een miljoen ‘Bitminers’. Deze zijn naar verluidt afkomstig uit China en worden nu geëxporteerd naar Canada. Optimum gaat deze rigs inzetten bij BKRP, verspreid over drie locaties in Alberta in Canada. Dit zijn plekken waar aardgas wordt uit de grond wordt gehaald.

Bitcoin voor spaarrekening 3 miljoen Duitsers

21Shares heeft haar krachten gebundeld met Comdirect, een van de bekendste online brokers in Duitsland. Ze gaan hun Bitcoin ETP naar de spaarrekening van de Duitse markt brengen.

Een ETP staat voor exchange traded product. Het is een financieel product de prijsbewegingen van de cryptovaluta volgt, terwijl 21Shares alles omtrent regelgeving en custody voor hun rekening neemt. Dit maakt het dus heel makkelijk om Bitcoin te kopen en verkopen via de verschillende handelsplatformen en brokers. Een van hen is nu Comdirect.

De samenwerking betekent dat de bijna 3 miljoen klanten van Comdirect de fysiek gedekte ETP’s kunnen toevoegen aan hun spaarrekeningen.

Beloning van $10 miljoen voor gouden tips over cyberaanvallen

Amerika heeft een speciaal departement dat zich bezig houdt met beloningen voor waardevolle informatie. Het Rewards for Justice programma is opzoek naar de gouden tip rondom recente cyberaanvallen.

De afgelopen periode werd Amerika geteisterd door (succesvolle) digitale aanvallen. De mensen achter malafide software vragen vaak losgeld in bitcoin (BTC).

Het meest spraakmakende voorbeeld is de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline. Het bedrijf werd stilgelegd door malafide software, uiteindelijk werd er losgeld betaald in BTC. Inmiddels heeft de FBI een deel van gestolen fondsen weer terug weten te halen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!