Goedemorgen Bitcoin: euro is in Nederland weer 6,4% minder waard

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mozilla stopt met accepteren bitcoin donaties

Mozilla heeft na ruim 7 jaar de mogelijkheid om donaties te doen in bitcoin en andere cryptovaluta stopgezet. Het bedrijf achter de internetbrowser Firefox doet dit na een storm van kritiek die draaide om de ecologische voetafdruk van cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het sentiment onder Mozilla-aanhangers is duidelijk omgeslagen. Het overgrote deel van de reacties op de tweet was negatief. Er werd vooral gewezen op de gevolgen van cryptovaluta voor het milieu. Een van de reacties kwam van mede-oprichter Jamie Zawinski.

De euro is in Nederland weer 6,4% minder waard ten opzichte van vorig jaar

De inflatie in Nederland is in december weer verder opgelopen. Vergeleken met de laatste maand van 2020 zijn de consumentenprijzen met maar liefst 6,4% gestegen.

Dit getal komt uit een eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij moet wel gezegd worden dat ze een Europese rekenmethode gebruikten. Het mandje die bij de HICP wordt gebruikt, bestaat uit andere producten dan de Nederlandse consumentenprijsindex (CPI).

Inflatie betekent dat de prijzen van goederen en diensten stijgen. Simpel gezegd: je kunt met dezelfde euro minder kopen.

Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso

Het Latijns-Amerikaanse bitcoin-handelsplatform Bitso heeft een drie-jarige overeenkomst bereikt om een belangrijke sponsor van de Braziliaanse voetbalclub São Paulo te worden, zo kondigde het bedrijf aan op vrijdag.

Als onderdeel van de overeenkomst, die deze maand al ingaat, zal het logo van Bitso op het officiële tenue van São Paulo gedrukt worden. Daarnaast zal een deel van het stadion de naam van de beurs gaan dragen, zo liet José Molina van Bitso weten.