Goedemorgen Bitcoin: 'Fed wil lagere renteverhoging'

Goedemorgen Bitcoin: 'Fed wil lagere renteverhoging'

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Fed wil lagere renteverhoging'

Het lijkt er op dat de Federal Reserve binnenkort iets gaat doen wat bitcoin nooit doet: plots het monetair beleid veranderen.

Tijdens haar achtste en laatste vergadering van 2022 zal de Federal Reserve de rente waarschijnlijk met nog eens 50 basispunten (of 0,5 procentpunt) verhogen. Dat suggereerde Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, woensdag.

Dat is een lagere renteverhogingen dan tijdens de vier voorgaande FOMC-meetings werd besloten. Toen ging het telkens om 75 basispunten, ofwel 0,75 procentpunt.

"Het is logisch om het tempo van onze renteverhogingen te matigen naarmate we het niveau van terughoudendheid naderen dat voldoende zal zijn om de inflatie omlaag te brengen."

"De tijd om het tempo van de renteverhogingen te matigen kan al komen tijdens de vergadering van december."

SBF verbaast advocaten door openlijk schuld te bekennen

Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalig CEO van FTX, verbaasde op 30 november door tot 12 maal toe te erkennen dat hij fout zat en zijn excuses te maken. In een interview tijdens de DealBook Summit van The New York Times ging SBF openlijk door het stof. Feitelijk geeft de oprichter van FTX hiermee zijn criminele daden toe.

In een Twitterbericht van 30 november spreekt advocaat en partner Jeremy Hogan van Hogan & Hogan zijn verbazing uit over de uitingen van Sam Bankman-Fried. "Waarom laten zijn advocaten (of ouders) hem dit doen??" Aldus Hogan die zijn oren niet kan geloven.

Dit is waarom een recessie vanaf de zomer van 2023 onafwendbaar is

De Amerikaanse Federal Reserve voert momenteel een ware oorlog tegen de inflatie met de meest agressieve renteverhogingen sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Inmiddels is het ze gelukt om de inflatie wat omlaag te drukken, maar de vraag is ten koste van wat. Vrijwel alle analisten zijn het er momenteel over eens dat er een recessie aankomt.

Maar je kent waarschijnlijk het gezegde: "Zelfs een kapotte klok duidt tweemaal daags de juiste tijd aan."

Het is de kunst om te voorspellen WANNEER die recessie precies uitbreekt en hoe diep we zullen gaan. Lees hieronder het hele verhaal.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties