Goedemorgen Bitcoin: flinke investering in ‘BTC-bedrijf’ MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Weer Bitcoin ETF uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een volgende stap bekend gemaakt wat betreft de aanvraag van WisdomTree voor hun Bitcoin ETF. De definitieve beslissing zal met een paar maanden worden vertraagd, zo blijkt uit de documentatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC is nu op zoek naar feedback van het publiek en experts uit de industrie. Het hekel punt omtrent de ETF is de vraag of het een veilige investering is voor beleggers.

Vermogensbeheerder koopt aandeel in MicroStrategy

Capital International Group heeft 12,2% van MicroStrategy in handen. De grote vermogensbeheerder heeft in totaal meer dan $2,3 biljoen (!) aan assets in beheer.

MicroStrategy is een opvallende naam, want het bedrijf is sinds 2020 helemaal omgebouwd tot een bitcoinbedrijf. De core business is software, maar directeur Michael Saylor zet vol in op bitcoin als geld.

Capital Group is de grootste aandeelhouder van het bedrijf na een andere vermogensbeheerder genaamd BlackRock.

Bitcoin is geen pensioenplan volgens directeur van BlackRock

Bitcoin als pensioenplan? Bij een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld denken ze daar niet aan. Directeur Larry Fink praat bij CNBC over digitale assets zoals bitcoin. Volgens Fink is de vraag naar bitcoin binnen hun klantenkringen niet groot.

Het bedrijf heeft ruim $9 biljoen (!) aan assets in beheer. Een klein deel daarvan heeft stiekem al blootstelling aan bitcoin. BlackRock heeft $700 miljoen aan aandelen in MicroStrategy. Dit bedrijf zet wél in op BTC voor de lange termijn. Sinds 2020 heeft het bedrijf al meer dan 100.000 bitcoin gekocht en op de balans gezet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!