Goedemorgen Bitcoin: Fout in systeem leidt tot onjuiste alerts

328 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Standard Chartered Bank: 'Bitcoin prijs naar $100.000 dit jaar'

Een grote bank heeft een zeer bullish rapport over bitcoin gepubliceerd. Volgens een investeringsnota van de Standard Chartered Bank kan de koers van bitcoin een hoogte van $100.000 bereiken, meldt Reuters. Het betekent dat het oude record van $69.000 verleden tijd wordt.

Volgens de analisten wordt bitcoin steeds populairder door een aantal factoren. Allereerst de huidige crisis in de bankensector, in Amerika maar ook daarbuiten. Die crisis, waarbij overheden banken moeten redden van de ondergang en spaarders steeds meer risico lopen, zorgt dat mensen gaan nadenken over alternatieven. Een daarvan is bitcoin, een digitaal, censuurvrij schaars goed.

Fout in systeem leidt tot onjuiste bitcoin alerts

Klanten van Arkham Intelligence kregen mogelijk een verkeerde waarschuwing. Sommige handelaren en klanten van het bedrijf kregen een bicoin alert die niet de bedoeling was.

Eerst was er een fout die er voor zorgde dat een kleine groep gebruikers geen of te weinig meldingen ontvingen. Hierdoor konden zij mogelijk belangrijke informatie mislopen, die ze wel konden verwachten. Tijdens de werkzaamheden aan de bug werd echter per ongeluk een alert naar sommige gebruikers gestuurd. Diensten als Arkahm worden gebruikt om informatie te krijgen over de bitcoin koers.

Het probleem is nu verholpen en zal geen gevolgen hebben voor andere gebruikers. De ontwikkelaars benadrukken dat het belangrijk is om alle informatie, zoals on-chain transacties, grondig te controleren voordat men handelt op basis van de ontvangen meldingen. Bekijk altijd goed waar je je informatie vandaan haalt, en reageer niet impulsief op een melding.

Dit zijn de 9 beste Nederlandse Bitcoin boeken

Educatie over Bitcoin is vaak ondergewaardeerd. Podcasts, boeken, cursussen: er zijn allerlei manieren om je te verdiepen in de cryptospace. In dit artikel zetten we de beste Nederlandse Bitcoin boeken op een rijtje.

 1. De Bitcoin Standaard
 2. De Fiat Standaard
 3. Het Kleine Bitcoinboekje
 4. Ons Geld is Stuk
 5. Dank God voor Bitcoin
 6. 21Lessen
 7. Gelaagd Geld
 8. De Prijs van Morgen
 9. Bitcoin: Alles gedeeld door 21 miljoen

Je kunt bijna op elk van de bovenstaande boeken 20% korting krijgen door met bitcoin te betalen én de couponcode st4rnold te gebruiken bij de uitgever.

In onderstaand artikel kun je een samenvatting lezen van elk van de boeken!

  Door: Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...