Goedemorgen Bitcoin: FTX geschat op $20 miljard bij beursgang

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin maakt 'macro bodem', maar Van de Poppe waarschuwt voor "cruciaal" moment

Deze week start het Jackson Hole evenement van de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Een belangrijk evenement voor de macro-situatie van de wereld, waar verwacht wordt dat Fed voorzitter Jerome Powell enkele belangrijke uitspraken over zijn strategie gaat doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die eerder aangaf te hopen dat de 21.500 dollar als support zou houden, geeft nu aan dat dit macro-evenement "cruciaal" is voor bitcoin.

Verder geeft Van de Poppe aan dat het belangrijk is om de Personal Consumption Expenditures Price Index (PCE) in de gaten te houden en dat ook de dans tussen de euro en de dollar een belangrijke macro-economische ontwikkeling is voor bitcoin.

Spectaculair scenario voor bitcoin bulls in de maak

Als de geschiedenis zich herhaalt, dan komt er een goede periode aan voor mensen die hopen op een hogere bitcoin koers. Afgelopen vrijdag verloor bitcoin met de koersval van bijna 12 procent een belangrijke bearmarkt trendlijn, maar andere grafieken wijzen op een goede periode voor de bulls.

Dave the Wave, een populaire analist op Twitter, constateerde op 24 augustus dat twee lange termijn bewegende gemiddelden van bitcoin elkaar bullish lijken te kruizen. Tijdens de koersval van afgelopen vrijdag verloren we het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, maar andere bewegende gemiddelden zien er op dit moment bullish uit.

FTX wordt geschat op waarde van $15-20 miljard bij beursgang

FTX is tussen de $15-20 miljard waard als het met haar aandelen naar de beurs gaat. Dat blijkt volgens Barron's uit een analyse van gelekte data van de cryptobeurs.

Sam Bankman-Fried startte FTX in 2019. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de industrie. Officieel zitten Bankman-Fried en consorten op de Bahama's. In juli verwerkte de beurs $56,9 miljard aan spothandel.

De cash cow is de derivatenmarkt (met o.a bitcoin futures). Vorige maand verwerkte FTX voor $248 miljard (!) aan contracten.