Goedemorgen Bitcoin: FUD vanuit Bloomberg, reactie van Tether

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

43% van de inwoners van Singapore bezit bitcoin

43% van de inwoners van Singapore heeft bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat blijkt uit een enquête van Independent Reserve, een crypto-exchange uit de stadsstaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De resultaten zijn gebaseerd op een steekproef van 1.000 personen verdeeld naar leeftijd en inkomen. Met de index wil men een komen tot een vertrouwensscore in cryptocurrency’s. De uitslag van het 2021 onderzoek is een score van 63 op een schaal van 0 tot 100.

Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.000 BTC

Het Lightning Netwerk bereikt een mooie mijlpaal. In totaal zit er namelijk 2.000 bitcoin (BTC) opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen. Een nieuw record!

Het Bitcoin Lightning Netwerk is een tweede laag die bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. Het protocol stelt je in staat om andere transacties te doen met BTC dan op de basislaag. Je kunt onder andere sneller en goedkoper transacties doen, tegen andere voorwaarden.

Sinds de allereerste transactie via Lightning in 2018, is het netwerk enorm in omvang gegroeid. In totaal zit er nu meer dan 2.000 BTC opgesloten in zogenaamde betaalkanalen. Met de huidige marktprijs komt dat neer op ruim $77 miljoen.

FUD vanuit Bloomberg, reactie van Tether

Directeuren van Tether worden onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Naar verluidt gaat het om een onderzoek naar bankfraude. Dat meldt Bloomberg.

Al snel kwam Tether met een reactie op het artikel van Bloomberg over het onderzoek naar bankfraude. Volgens het bedrijf achter de grootste stablecoin was Bloomberg puur op sensatie uit met een artikel.

”Vandaag publiceerde Bloomberg een artikel op basis van niet nader genoemde bronnen en jarenlange beschuldigingen, overduidelijk ontworpen om clicks te genereren. Dit artikel volgt een patroon van het opnieuw verpakken van oude claims als ‘nieuws’.